Home BDO/WDF Hoofdnieuws Loting WDF World Cup 2019 bekend voor Nederlands team

Loting WDF World Cup 2019 bekend voor Nederlands team

Van 7 tot en met 12 oktober zal in Cluj-Napoca in Roemenië de WDF World Cup 2019 plaatsvinden, het grootste en meest prestigieuze toernooi van de wereldbond en voor het Nederlands team. Vandaag heeft de WDF de loting gepubliceerd.

Het zal het grootste WK ooit worden. Er zullen 488 internationals aan de oché verschijnen, uit maar liefst 54 verschillende landen. Bij de heren gaan 54 landen de strijd met elkaar aan, terwijl er bij de dames 48 landen en bij de jeugd 20 landen deelnemen.

Heren
Jeffrey Sparidaans is ingedeeld in de eerste groep en treft de Tsjech Andreas Bless. In deze groep zit ook Mark McGrath, bekend van de laatste BDO World Trophy waar hij meerdere Nederlanders naar huis heeft gestuurd. Debutant Luc Peters neemt het op tegen de Deen Nicolai Olsen. Martijn Kleermaker is ingedeeld in groep 6 en komt in de eerste ronde uit tegen de Noor Stig J. Knudsen. In groep 8 zit Chris Landman, hij heeft een bye en zal dus moeten afwachten wie zijn tegenstander wordt. Dit wordt Tatu Pehkonen of Ermos Korradou.

Bij het teamevent zitten de heren in een poule met Slovenië, Brazilië en India.

Dames
Bij de dames is Vanessa Zuidema ingedeeld in groep 2. Hier ontmoet zij de Noorse Ramona Mostad Eriksen. Anca Zijlstra staat in de eerste ronde tegenover de Finse Kirsi Viikainen. Anita van der Velden debuteert in de Nederlandse selectie en heeft in de eerste ronde een bye. Haar tegenstander komt voor uit een onderling duel tussen Barbara Osti en Abebe Demeke. Mojca Muzic en Kerstin Rauscher strijden om een plek in de volgende ronde tegen onze Marjolein Noijens.

De dames mogen het tijdens het teamevent opnemen tegen Frankrijk en Bulgarije.

Jeugd
Onze jonge talenten starten met een poulefase. NDB Rankingkampioen Jurjen van der Velde zit in poule 1 met Abdel Wahab, Dominik Grüllich, William Wilson en Vilem Sedivy. Luke van der Kwast zit in poule 8. Hij moet het opnemen tegen Marcel Steinacher, Onur Yilmaz, Péter Gévai en Robin Stegler. Bij de meisjes zit Lerena Rietbergen in poule 3 samen met Momoka Ide, Selam Tsegay, Suzan-Marie-Atas. Rosanne van der Velde zit in een groep met Engels toptalent Beau Greaves, Katie Sheldon, Europees Kampioen Tamara Kovács en Julia Hemming.

Hier alle speelschema’s onder elkaar:
Heren Single 
Dames Single
Jongens Single
Meisjes Single
Heren Koppels
Dames Koppels
Jongens Koppels
Meisjes Koppels
Heren Team
Dames Team
Jeugd Mix-koppel