WDF Europe Cup finaledag: Nederland pakt 5 keer zilver en 1 brons WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF Europe Cup finaledag: Nederland pakt 5 keer zilver en 1 brons

WDF Europe Cup finaledag: Nederland pakt 5 keer zilver en 1 brons

Het Nederlandse team reist morgen naar huis met vijf zilveren medailles en één bronzen plak. Een fantastische prestatie. Vandaag stond de finaledag van de WDF Europe Cup 2018 op het programma, de dag dat alle prijzen verdeeld werden.

Martijn Kleermaker en Chris Landman wisten zilver te pakken in het koppeltoernooi. Helaas waren Scott Mitchell en Daniel Day uit Engeland in de finale met 6-3 te sterk voor onze landgenoten. Zij zijn dus de nieuwe Europees koppelkampioenen en volgen daarmee Wesley Harms en Richard Veenstra op. Bij de dames is het koppel Hedman/O’Brien uit Engeland kampioen geworden. Zij wonnen in de finale met 6-5 van Winstanley/Sherrock.

De dag begon met mooie overwinningen van zowel het Nederlandse heren- als damesteam. De heren wisten zich ten koste van Finland te plaatsen voor de teamfinale. De dames waren in de halve eindstrijd te sterk voor Schotland. In de finale wisten beide teams niet te winnen. De Nederlandse dames verloren met 9-1 van het sterke Engelse team, die twee jaar gelden ook al met de titel naar huis gingen. De Nederlandse heren moesten de overwinning in het teamtoernooi aan Zweden laten. Zij wonnen uiteindelijk met 9-5.

WDF Europe Cup finaledag: Nederland pakt 5 keer zilver en 1 brons

Fiona Gaylo uit Zwitserland kroonde zich uiteindelijk tot singleskampioene. Femke Herms kan spreken van een geslaagd debuut met een verdiende bronzen plak in het singletoernooi. De uit Ierland afkomstige Martin Heneghan pakte de Europese singles titel bij de heren.

De Engelse heren en dames werden uiteindelijk overall kampioen. Zowel de Nederlandse heren als dames werden tweede in het overall klassement. Alle wedstrijden werden op het podium worden gespeeld en zijn via onderstaande beelden terug te kijken. 10:00 uur Engeland 9-7 Zweden 10:00 uur Schotland 3-9 10:00 uur Noorwegen 4-9 Zweden 10:00 uur Finland 6-9 Winstanley/Sherrock (Engeland) 5-6 Hedman/O'Brien (Engeland) 3-6 Mitchell/Day (Engeland) Robyn Byrne (Ierland) 4-7 Fiona Gaylor (Zwitserland) Martin Heneghan (Ierland) 7-2 Pavel Jirkal (Tsjechië) Engeland 9-1 Zweden 9-5 Hierna volgt de prijsuitreiking op het podium met een afscheidsdiner tot slot om 20:30 uur. [do_widget id=do-etfw-2] Voor meer updates .

WDF Europe Cup finaledag: Nederland pakt 5 keer zilver en 1 brons

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws