Home BDO/WDF Hoofdnieuws Winmau World Masters: Justin van Tergouw wint jongens toernooi

Winmau World Masters: Justin van Tergouw wint jongens toernooi

Vandaag stonden de jeugd finales op het programma van de Winmau World Masters. Om 12:00 uur Nederlandse tijd werd er begonnen met de meisjes finale gevolgd door de jongens finale waarin Justin van Tergouw namens Nederland de titel wist binnen te halen.

Justin van Tergouw won in de finale met 4-2 van Joshua Richardson nadat de Nederlander eerst nog op 0-2 achterstand kwam.

Van Tergouw is niet de eerste Nederlander die deze titel op zijn naam weet te schrijven. Colin Roelofs (2014), Jeffrey de Zwaan (2012), Jimmy Hendriks (2011), Maarten Pape (2006) en Jonny Nijs (2005) gingen hem voor. Michael van Gerwen was in 2006 de laatste Nederlander die het herentoernooi wist te winnen. Hagenaar van Barneveld lukte dat in 2005 en 2001.

Het meisjes toernooi ging naar Danielle Ashton die met 4-1 won van Rebecca Graham. Kyana Fraenfelder wist voor de derde keer deel te nemen aan de Winmau en voor de derde keer ook de derde prijs te pakken. Frauenfelder verloor haar halve finale met 4-1 van de runner-up Rebecca Graham.

In het jongens toernooi wist Job ten Heuvel ook derde te worden hij verloor de oranje halve finale van de winnaar van Tergouw.

Foto: Evert Zomer