Column Erik Clarys “Mijn advies aan iedereen met het talent” Columns
Columns

Column Erik Clarys “Mijn advies aan iedereen met het talent”

Column Erik Clarys “Mijn advies aan iedereen met het talent”

Het is weer al een tijdje geleden dat ik nog eens iets had neergeschreven, dus heb ik al mijn moed bijeen geraapt om nog eens een update van mezelf te geven evenals mijn kijk op het laatste dartsgebeuren.In 1984 ben ik voor de eerste maal in contact gekomen met de dartssport. Ik vond het wereldkampioenschap een enorm mooi evenement om naar te kijken en ik had me eigenlijk vanaf het eerste ogenblik als doel gesteld om daar ooit eens zelf aan deel te nemen. Met de nodige discipline en zelfkennis ben ik er na 13 jaar in geslaagd om mezelf te kwalificeren voor dit “wereldkampioenschap”. Iedereen weet ondertussen wat er gebeurd is op 7 juni 2006. Na de nodige operaties heb ik al mijn hoop moeten opbergen om terug te keren in het dartscircuit met mijn rechtse arm.

Per 1 november 2009 heb ik het dan over een heel andere boeg gegooid en heb mijn rechtse arm gelaten voor wat het is en ben me beginnen te focussen op mijn linkse arm. Vanaf die dag tot op heden sta ik zowat elke dag minstens 1 uur aan het bord. Ik boek elke dag vooruitgang, doch gaat het minder vlot dan ik had verwacht. Ik weet dat het eigenlijk bijna onrealistisch is, maar ik heb me toch als doel gesteld ooit weer toernooien te winnen. Misschien ijdele hoop, maar als ik zie wat ik op die korte tijd al bereikt heb, dan geeft me dat zoveel moed en vertrouwen om erin te geloven dat het misschien toch mogelijk is. Voorlopig, en ik denk dat dit nog wel een zeer lange tijd zal duren, heb ik er zoveel plezier in om hier thuis, helemaal alleen te oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Soms gaat het goed, soms gaat het minder, maar ik merk dat ik nu de slechte worpen onthoud, daar waar ik enkele maanden geleden de betere worpen onthield. En dat zegt voldoende.

De strijd tussen de BDO en de PDC blijft gewoon verder gaan, alleen strijden ze met ongelijke wapens vind ik. Daar waar je als BDO speler amper 2 “televised” toernooien hebt kan de PDC toch zo’n 5 “events” voorleggen. Dus wanneer er zoveel geld mee gemoeid is moet de evolutie bij de ene bond veel groter zijn dan bij de andere. En dat kon je nog maar eens zien op de wereldkampioenschappen. Ach, ik weet ook wel dat het niet allemaal om gemiddeldes draait, maar als neutrale kijker kan je er niet om heen dat er toch net iets beter gegooid wordt op PDC toernooien.

Dit brengt ons dan bij Kim Huybrechts, die op zijn eerste televisietoernooi een schitterende prestatie heeft neergezet. Twee rondes winnen en dan vervolgens tegen Adrian Lewis nipt verliezen nadat hij 5-0 heeft achter gestaan. Een dikke proficiat en ik hoop dat eindelijk de bal aan het rollen is. Dat er meer Belgen in zichzelf gaan geloven en de nodige inspanningen doen om België terug op de kaart te zetten, want laten we eerlijk wezen het is al veel te lang geleden dat er nog eens een Belg iets heeft betekend in het dartswereldje. Er is talent genoeg aanwezig, alleen denk ik dat bij de meeste het schoentje wringt bij het financiële. Doch ben ik van mening dat je eerst moet zaaien alvorens te oogsten, dus mijn advies aan iedereen die toch het nodige talent heeft: investeer in jezelf en vroeg of laat kan je de vruchten plukken van al je inspanningen. Maar als je steeds rond de kerktoren blijft gooien zal je nooit of te nimmer wereldkampioen worden.

Rest mij nog enkel te melden dat mijn eerst volgende toernooi het Open Luxemburg zal zijn. Zeker niet om te winnen, want daar is mijn niveau nog niet goed genoeg voor, maar enkel om de sfeer nog eens op te snuiven en nog eens onder de mensen te komen. Ik hou jullie wel op de hoogte van mijn verdere ontwikkelingen.

Groetjes en schiet ze,
The Sheriff
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws