Column Kim Huijbrechts "Voor de laatste 16 kon de top 4 tegen elkaar uitkomen" Columns
Columns

Column Kim Huijbrechts "Voor de laatste 16 kon de top 4 tegen elkaar uitkomen"

Column Kim Huijbrechts "Voor de laatste 16 kon de top 4 tegen elkaar uitkomen"

Phil Taylor als verwachtte overwinnaar voldeed aan z’n favoriete rol en ook Martin Adams deed wat men van hem verwachtte. Maar hun tegenstanders waren iets minder favoriet om de finale te halen. Simon Whitlock was een vaste waarde op de lakeside maar kon zich geen beter debuut wensen op het PDC circuit! En als beloning voor zijn goede prestatie krijgt hij een wildcard voor de Premier League. Benieuwd dus of hij daar ook potten kan breken. Dave Chisnall kon vriend en vijand verassen door de finale te halen door winst op (voor mij toch) 3 grote kanshebbers. D. Fitton, T. Hankey en T. O’Shea konden kennismaken met de kwaliteiten van deze man. Ongetwijfeld horen we meer van deze spelers.

Nu een beetje over mezelf. We hebben nog 3 rankingtoernooien in België gehad. Het toernooi in Putte waar ik won ondanks Nederlandse tegenstand (Peter van de Veer en JP van Acker ). In de finale nam ik het op tegen de man in vorm, toch wel. Bruno Raes die al Lakeside speelde in vroegere tijden stopte een paar jaar met toernooien maar begon nu weer en met succes moet ik zeggen! Hij staat momenteel op een 4e plaats achter mezelf, men broer en Geert de Vos. Hij is zeker een aanvulling voor ons nationaal team, zeker met al zijn ervaring!

We hadden ook het kersttoernooi dat het rankingtoernooi in Turnhout moest vervangen. Dit was geen goede dag voor me. Ik verloor tegen tegen Geert de Vos en werd 9e.

Maar het toernooi van het jaar voor ons in België was het Belgisch Kampioenschap. Omdat mijn grootmoeder overleden was met Nieuwjaar, hadden ik of Ronny gehoopt om de titel bij de heren weg te kapen en Jason (zoon van Ronny) wou de juniorentitel pakken. Ikzelf verloor al snel in de 1e ronde tegen… jawel Bruno Raes.. Ook Ronny werd bijna het slachtoffer van de oud-Lakeside deelnemer, want in de tweede ronde namen zij het op tegen elkaar en kon Ronny een 2-0 achterstand goedmaken. M’n broertje won uiteindelijk het kampioenschap dus onze missie was geslaagd! Onze oma kon toch fier zijn op ons dat we ons best deden! Ook Jason was er dichtbij maar hij verloor jammer genoeg van misschien wel ons grootste talent, Dimitri Van Den Bergh. Ook wil ik iets zeggen over het lotingsysteem dat wordt toegepast bij ons. In de meeste sporten en in de meeste landen worden op grote toernooien gespeeld met seeded players. Bij ons is dit niet het geval en als gevolg kwam ikzelf (1st op de ranking) uit tegen Bruno Raes (3e) in de eerste ronde en de tweede ronde was de nummer 2 aan de beurt. Als Geert de Vos (4e) zijn wedstrijd had gewonnen moest Ronny in de derde ronde tegen hem. Dus voor de laatste 16 kon de top 4 tegen elkaar uitkomen. Volgens mij kan dit niet maar de voorzitter zei dat het de loting was… Nja, als ze het overal toepassen waarom niet bij ons? Dat is een discussie met ieder zijn mening dus ook ik heb die..

Na het BK is ook onze Spring Cup selectie geselecteerd. We hebben een zeer goed team in mijn ogen! In rankingvolgorde: ikzelf, Ronny Huybrechts, Geert de Vos, Bruno Raes, Venken Davyd, Deprez Stefaan, Verbaenen Danny en Laurent Toussaint. Tony Martinez en Kurt van de Rijck zijn de spelers die net uit de boot vielen.

Dit jaar is ook één van mijn Belgische favoriete spelers erbij namelijk Laurent Toussaint. Dit zal voor weinigen een belletje doen rinkelen maar deze speler is echt een aanwinst voor België! Hij heeft al veel bewezen op het Bull Shooter circuit waar hij al verscheidene finales speelde. Maar ook op het steel darts is hij een goede speler. Goede mentaliteit prachtige stijl en zeker een tof persoon!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws