Column mister 20 “Het einde is in zicht… of toch niet?” Columns
Columns

Column mister 20 “Het einde is in zicht… of toch niet?”

Column mister 20 “Het einde is in zicht… of toch niet?”

Ja lieve dartbuiskinderen het is alweer een tijdje geleden, maar ik ben er weer. Er is ondertussen veel gebeurt in de wereld van darts. Prachtig. Mooi voer voor een nieuwe column hoor ik men zeggen. Dat hoop ik ook.

Waar te beginnen… Ik wil vanaf hier toch even de tijd nemen, heel kort maar, om Adrian Lewis te feliciteren. Ik zei op vrijdag 6 augustus al dat Lewis zou overwinnen, heerlijk om zo af en toe toch eens gelijk te krijgen. Adrian Lewis en Gary Anderson gooiden beide natuurlijk een fantastisch toernooi. Anderson wist alles op zijn sloffen te winnen, alleen toen hij tegen iemand stond die scorend af en toe de betere was begon zijn machine vast te lopen. Al met al een goed WK, nette gemiddeldes en een goede overwinning voor Adrian Lewis. Voor de PDC een goede overwinning omdat nu eindelijk eens iemand gewonnen heeft die ook daadwerkelijk puur uit eigen jeugd komt. Het begin van een nieuw tijdperk. Het tijdperk van Jackpot.

Vervolgens begon hierna de Lakeside. Martin Adams heeft zijn derde titel gewonnen, totaal volgens verwachting. Als men kijkt naar zijn tegenstanders dan is het overduidelijk dat Adams zelf de meest constante speler is binnen het BDO circuit. Ik ga er verder geen woorden meer aan vuil maken, iedereen heeft kunnen zien wat ik al tijden uitdraag. De BDO is de bond met de mindere spelers. Zie het als de Formule 1 vergeleken met de autoracebaan op de Autotron waar je zelf moet trappen….

Maar het grote nieuws binnen elke website is wel het aangekondigde afscheid van Phil Taylor. Hij gaat door tot zijn 55e en dan stopt hij… Vervolgens verloor hij dit WK vroegtijdig en we zagen hem eerder al eens met een bril ten tonele verschijnen. Vervolgens tijdens zijn eerste PL optreden had hij nieuwe pijlen en werd van het bord gegooid door Lewis… Kan hij het nog?

Natuurlijk kan Taylor het nog. Dit is slechts zand in onze ogen strooien. Als een gecamoufleerde strijder laat hij ons denken dat hij ergens anders is als waar hij daadwerkelijk is. Als een hedendaagse predator… En op het moment dat iedereen denkt dat hij zwak is dan zal hij zich oprichten. We hebben dit al vaker gezien. Een slecht WK en vervolgens een slecht begin aan de Premier League waarbij Peter Manley hem toen versloeg, om vervolgens nog sterker terug te komen. Taylor is bijna niet klein te krijgen. Zelfs als hij tegen Engelse kranten verklaart dat het gevoel minder is, betwijfel ik dat. Ik ga er vanuit dat zijn drang om te winnen niet te stillen valt.

Aan het einde van de rit zullen we het zien. Met al deze berichten schapen wij een monster. Een monster dat terug zal komen en iedereen zal verteren binnen de dartsport. Op één na. Zijn leerling..

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws