Column Rilana Erades "NDB beleid gaat nergens over" Columns
Columns

Column Rilana Erades "NDB beleid gaat nergens over"

Column Rilana Erades "NDB beleid gaat nergens over"

Zo daar was ik weer. Laten we het deze keer eens hebben over het NDB beleid en het beleid van grote sponsors. Er is namelijk de laatste tijd genoeg gebeurt en ik vraag me toch af of het nog wel goed gaat komen met de sport Darts in Nederland.

Om te beginnen, de jaarlijkse prikkels rondom de selectie die weer bekend gemaakt is en hoe verrassend. Francis Hoenselaar en Karin Krappen mogen weer het EK gaan gooien later dit jaar in Turkije. Ik gun het deze twee dames echt wel, maar ik vraag me toch af hoe deze selectie iedere keer tot stand komt. Al zeker 4 jaar wordt mij voorgehouden “Tja, zo wil Gerard van Dijk het”. En wat blijkt nu, Gerard van Dijk is al een maandje of twee weg en nu wordt er gewoon maar even een selectie neergezet en dan kan ik alleen maar zeggen “Kan de echte Gerard van Dijk dan nu even opstaan." Jammer dat er op deze manier gecommuniceerd wordt. Waarom niet openheid geven aan de spelers. Waarom ben ik ontevreden over deze manier van selecteren? Dat is eigenlijk heel simpel. Drie jaar lang speel ik in de top 3 van de Nederlandse ranking. Wat wordt er ijskoud gezegd “We gaan er play-offs voor spelen”. En nu wordt plots Francis Hoenselaar die 4e staat wel geselecteerd. Ach ja, ik kan er lang en kort over praten. Zoals ik het al eerder zei gun ik het Karin en Francis wel maar de manier waarop er geselecteerd wordt en dat dit ieder jaar weer anders is, dat kan ik gewoon niet thuis brengen. Als we dan nog kunnen zeggen dat Karin en Francis internationaal goed meedraaien, dan is daar nog een punt. Maar ook daar komen de dames niet meer in actie, dus er zit gewoon een luchtje aan dit beleid.

Dan nog wat anders. Nederland is twee Pro dartsteams rijker te weten het Mariflex Pro Darts Team en het Hemeco Pro Darts team. Maar waarom wordt er elke keer alleen voor de heren gekozen? Wanneer krijgt een vrouw nou ook eens een kans om in zo'n team te komen en op de internationale toernooien mee te strijden om de grote prijzen? Als we nou kunnen zeggen dat de heren veel meer media-aandacht krijgen in Nederland of iets dergelijks dan zou je daar nog een punt hebben maar ook dat is al een tijdje niet meer zo. Daarom een oproep aan Mariflex en Hemeco. “Gun de vrouwen ook wat en zorg dat Nederland weer een vrouw krijgt die Internationaal mee kan en Nederland weer trots kan maken.” Zo dat waren weer even mijn gedachten rondom diverse punten die de laatste weken spelen. Daarbij ben ik ook tante geworden zo'n 6 weken geleden. De kleine van mijn zus heet Anthony en wat een poepie is het zeg. Jullie zullen dus wel begrijpen dat ik de laatste weken veel bij die kleine te vinden ben en ik geniet er dan ook volop van en wat een heerlijke mannetje is het.

Groetjes
Rilana

De columnisten van dartfreakz.nl zijn vrij in het schrijven van de column. Censuur wordt niet toegepast door dartfreakz.nl. Een columnist schrijft enkel en alleen op persoonlijke titel. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door onze columnisten.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws