Column Ron van den Berg: "Hoe mooi zou het zijn op het WK..." Columns
Columns

Column Ron van den Berg: "Hoe mooi zou het zijn op het WK..."

Column Ron van den Berg: "Hoe mooi zou het zijn op het WK..."

Nog twee weken en we gaan aan het WK beginnen; toch iets waar we naar uit kijken en op de voet zullen volgen. Uit betrouwbare bron vernomen dat wij in ieder geval gewoon via RTL7 alle wedstrijden kunnen bekijken, ook al kunnen we volgend jaar het darten alleen nog maar bekijken via een betaalzender van Nordic. Dus op 1, 2 en 3 januari gewoon met ons allen voor de buis met good old RTL7. Biertje, nootje, chippie en genieten.

Wat er daarna gaat gebeuren op TV weet nog steeds niemand! Geen hond en dat is toch te achterlijk voor woorden?! Waar, hoe en wat we moeten gaan betalen om darten te kunnen blijven zien is 31 dagen voordat het een feit is nog niet bekend. Betrouwbaar? Neen! Logisch? Driewerf neen! Welke idioot koopt alle rechten op om vervolgens niet te weten hoe we dit de ether in gaan sturen? Heeft de PDC haar geld trouwens al binnen van deze Nordic Group? Ben benieuwd maar ik heb er geen goed gevoel bij. Anderzijds; wie ben ik en niet geremd door enige kennis van zaken schrijf ik dit..

Maar goed: Het WK komt eraan!

Wie gaat deze editie winnen, is nu de hamvraag.

Verlengt Gerwyn Price zijn status? Maakt Peter Wright zijn grote mond waar? Keert Michael van Gerwen terug op het allerhoogste niveau? Of komt er een volstrekt nieuwe naam? Dit jaar is moeilijker te voorspellen dan ooit. Ineens komt daar een Ryan Searle de top 16 al headbangend binnen en blijkt Brendan Dolan weer best leuk te kunnen darten. Wint Darryl Gurney weer eens een paar potjes en verrast Fallon Sherrock vriend en vijand met haar niveau en kunde. Beloftes als Michael Smith, Joe Cullen, Luke Humphries om er maar een paar te noemen komen niet echt bovendrijven, maar het is wel duidelijk geworden dat het niveau over de hele linie erg hoog ligt en dat daar zeker 20 spelers makkelijk in mee kunnen. Oude namen nog steeds, maar nieuwe namen steeds meer. In dat kader is Fallon Sherrock toch een geschenk uit de hemel.

Vol ongeloof heb ik naar haar verrichtingen zitten kijken en zelfs Peter Wright moest zijn A-game spelen om haar uiteindelijk met 16-13 (!) te verslaan. Daarmee moet ik gelijk terug naar mijn vorige column waarin ik het over eventuele aanpassingen qua vakjesformaat had bij het damesdarten.

Dat ze volledig gescheiden moet worden van het “normale” darten. Grotere triples en dubbels. Dit moet ik dan nu gigantisch tegenspreken en naar het land der onzin verwijzen want Fallon, en in mindere mate Lisa, hebben op de Grand Slam laten zien dat het niet nodig is. Het is uiteindelijk nu gewoon aan de dames zelf om het niveau op te krikken á la Fallon Sherrock. Met haar prestaties heeft zij laten zien dat dames in het algemeen ook “gewoon” ruim 95 gemiddeld en soms boven de 100 gemiddeld kunnen gooien. Hoe? Training en toewijding! Heeft niets met sexe, ras, geaardheid of wat dan ook te maken. Leg je erop toe en iedere dame kan op niveau presteren. Serieuze benadering en toewijding gaan vruchten afwerpen. Sherrock is het levende bewijs. Nu afwachten hoe ze het op het WK gaat doen en wat volgend jaar haar gaat brengen.

Maar terug naar het WK.

96 Spelers van over de hele wereld gaan meedoen. Van een jochie van 16 uit Duitsland tot een oud gebouw van 67 uit Singapore en alles wat daar tussen zit. Van Brazil via de Filipijnen naar Griekenland om via Kroatie en Rusland langs Litouwen in Nederland te komen met 10 deelnemers en vervolgens in Great Britain te eindigen in Ally Pally. Kanshebbers in mijn optiek zijn toch namen als Gerwyn Price en Peter Wright, alsook Michael van Gerwen, maar toch voorzie ik een verrassing;

Niet in de persoon van een Fallon Sherrock, Ryan Searle, Krzystof Ratjski of Jose de Sousa (hiermee wel als outsiders genoemd). Ook niet bij spelers als Dimitri van den Bergh, Nathan Aspinall of Luke Humphries. Maar misschien een Johnny Clayton of Damon Heta. Maar hoe mooi zou het zijn voor de oude garde en voor mijzelf in het bijzonder als we een finale konden gaan zien tussen Adrian Lewis en Raymond van Barneveld?

Vergezocht, wishful thinking en volslagen onrealistisch wellicht
of niet?.....

Stoor je niet aan mij verder. Zalig zijn de onnozelen der geest.

Een wijs man zei: “Vader, vergeef het hem; hij weet niet wat hij zegt”…

Zodoende
Ron van den Berg

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws