Beelden van het laatste duel tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor dit weekend algemeen nieuws
algemeen nieuws

Beelden van het laatste duel tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor dit weekend

Beelden van het laatste duel tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor dit weekend

Afgelopen weekend stonden ze nog één laatste keer tegenover elkaar, Michael van Gerwen en Phil Taylor.

Jarenlang waren ze rivalen van elkaar maar nu het pensioen van The Power aanstaande is kwamen ze voor de laatste keer tegen elkaar in actie. Dat leverde bovendien spektakel op zoals te zien is op deze beelden.

Beelden van het laatste duel tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor dit weekend

De laatste ontmoeting tussen de twee werd gespeeld op een demonstratietoernooi in Engeland zoals ze er al velen hebben gespeeld in hun carrière. Voor de inmiddels 63-jarige Phil Taylor is er een einde gekomen aan zijn carrière als professionele speler waarin hij maar liefst 16 wereldtitels wist te veroveren.

Het begon allemaal ooit als hobby toen de 16-jarige Phil de middelbare school verliet en ging werken als metaalarbeider. Darten deed hij voor zijn plezier tot hij in een lokale pub de aandacht trok van een dartlegende, Eric Bristow.

Bristow besloot om hem te sponsoren voor 10.000 pond onder de voorwaarde dat Taylor het bedrag zou terugbetalen. Met dit geld had hij meer tijd om te trainen en kon meedoen aan kleine toernooien. Hij accepteerde het voorstel van Bristow en vanaf dat moment ging het hard met de carrière van de man uit Stoke-on-Trent.

In 1990 plaatste hij zich voor het wereldkampioenschap bij de BDO dat toen nog de naam Embassy droeg. Na overwinningen op Russell Stewart, Dennis Hickling, Ronnie Sharp en Cliff Lazarenko plaatste hij zich voor de finalen en daarin wist hij zijn mentor, Bristow, met 6-1 te verslaan.

Leuk feit is dat Taylor bij aanvang van het toernooi bij de bookmakers slechts 125-1 stond genoteerd en dat een leuk bedrag op zijn titel je een heel leuk zakcentje had kunnen opleveren.

Datzelfde jaar nog bereikte Phil Taylor de nummer 1-positie van de wereld op de rankingstand. Hij won dat jaar bovendien ook de Winmau World Masters waarmee hij de derde speler werd die deze twee titels in hetzelfde jaar won.

Het was een flitsende start van een decennia lange carrière die nu is afgesloten met zijn laatste duel tegen Michael van Gerwen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws