Terugblik op uitslagen en verslagen van SuperLeague speelweek 11 afgelopen weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op uitslagen en verslagen van SuperLeague speelweek 11 afgelopen weekend

Terugblik op uitslagen en verslagen van SuperLeague speelweek 11 afgelopen weekend

De elfde speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Michel van der Horst (Café De Dissel) een 170-finish gooide. De volgende speelweek van de SuperLeague staat gepland voor komende zaterdag 2 maart 2024.

Hoofdklasse
De verschillen bovenin de Hoofdklasse zijn na afgelopen weekend kleiner geworden. De heren van Gouwetéén-Hemeco namen de tweede plaats over van Team Winsum Sneek, dat thuis verloor van de ploeg uit Aalsmeer: 4-6. Ook Café de Dissel zit op het vinkentouw. De mannen uit Staphorst wonnen thuis met 7-3 van SLT Langhenkel vastgoed. Michel van der Horst gooide in die partij nog een 170-finish. De nummers twee, drie en vier zitten nu binnen twee punten van elkaar. Goudenregenbar gaat nog altijd aan kop, maar kwam afgelopen weekend niet in actie. De wedstrijd Goudenregenbar – Oranjebar is niet gespeeld. Verder eindigde het duel tussen hekkensluiter Dart Team Venlo en de mannen van Bosgenoegen in een gelijkspel. Dave Proosten won de captainsgame in een beslissende leg van Martijn Kleermaker en stelde zo een punt veilig: 5-5. DKE RW Repair zette op bezoek bij De Dartshop ’t Vrijthof Allstars ook een stap richting de voorhoede. DKE won nipt: het werd 4-6 in Oirschot.

Overgangsklasse A
Twenty Six Urk blijft na zaterdag koploper in de Overgangsklasse A. Na het pittige bezoek aan de heren van Vostars United in Enschede bleef Urk overeind: 4-6. Vooral in de singlepartijen werd het verschil gemaakt: alle spelers van Twenty Six Urk wonnen hun partij. Een puntje achter de koploper staat SLT Die Gaststube. Dat team won in eigen huis overtuigend van Visco Urk (8-2) en doet volop mee om het kampioenschap. Verder deelden SLT de Planeet en de heren van De Stam de punten. In De Krim kwam de thuisploeg op voorsprong, maar Robin Smees stelde namens De Stam een puntje veilig: 5-5. In Groningen rekende SLT Tasmania eenvoudig af met Café Kremer (8-2). Het laatste duel van zaterdag in de Overgangsklasse A ging tussen SLT De Karre en SuperLeague Stadskanaal. In Tuk bleken de gasten beter: 4-6. Rick Wiekens versloeg Rick Schaafsma in een beslissende leg van de captainsgame voor de overwinning.

Overgangsklasse B
Het kampioenschap in de Overgangsklasse B lonkt voor de spelers van ’t Voorhuys. Was de marge ten opzichte van de nummer twee (Xtreme sport Tilburg) voor zaterdag nog vijf punten, inmiddels is het verschil opgelopen naar een ruime acht punten. De Tilburgers verloren afgelopen weekend op bezoek bij SL Rijnvogels Duurzaam (7-3), terwijl de koploper met dezelfde cijfers zegevierde in Beesd tegen SL Dubbel10 Arnhem. Het is tot dusver een indrukwekkend seizoen voor ’t Voorhuys; met slechts twee gelijke spelen en negen overwinningen. Binnadorst had na afgelopen weekend een stap richting de tweede plaats kunnen zetten, maar verzuimde. Thuis tegen SLT De Salamander wonnen de gasten nipt: 4-6. Na de tweede koppelpartij was de overwinning al binnen voor De Salamander, dat daarmee afscheid nam van de laatste plaats in de Overgangsklasse B. Die plek wordt nu bezet door De Reünie-Adro Parket, dat verloor op bezoek bij Pluym Schilderwerken (6-4). Ten slotte was Dartcafé Nouveau in Brunssum te sterk voor Fanatics Weert: 6-4.

Overgangsklasse C
De spanning is volledig terug in de Overgangsklasse C. Het duel tussen de nummers een en twee, De Moriaan en Superleague Rotterdam, werd een prooi voor de Rotterdammers. Op bezoek in Kampen waren zij nipt te sterk: 4-6. Beide teams hebben nu 25 punten en gaan gezamenlijk aan kop in de competitie, al heeft Superleague Rotterdam een iets beter gemiddelde. Veilig zijn beide teams nog zeker niet, want Oranjestad United en Café Sante Leiden sloten afgelopen zaterdag volledig aan. Oranjestad was op bezoek bij Sonny’s Darts / Café De Stoof te sterk (3-7), terwijl Leiden in eigen huis De Moriaanse Gladiolen overklaste: 9-1. Achter de koplopers op 25 punten staat Oranjestad nu op 24 punten, met vlak daarachter Leiden op 23 punten. In de onderste helft van de competitie was er een overwinning voor PrimaDarts. De ploeg was in Heerhugowaard veel beter dan hekkensluiter De Haagse Poort: 8-2. Ten slotte eindigde het duel tussen SL Watergoor Bastards en Hippo Hilversum in evenwicht (5-5). Watergoor leek op weg naar de zege, maar Ron Meulenkamp voorkwam de nederlaag in de captainsgame tegen Danny Cordes.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws