Dart Legende kondigt afscheid aan: 'Het hoofd wil door, maar het lichaam niet meer' algemeen nieuws
algemeen nieuws

Dart Legende kondigt afscheid aan: 'Het hoofd wil door, maar het lichaam niet meer'

Dart Legende kondigt afscheid aan: 'Het hoofd wil door, maar het lichaam niet meer'

De legende die darts op de kaart zette en vele jaren de sport domineerde, is inmiddels 63 en gaat een stap terug doen in de sport.

Telkens als "Snap" met "I've Got the Power" uit de speakers knalt, gebeurt er wat in de zaal. Een absolute legende die 16 wereldtitels won en vele jaren de sport domineerde, speelde in 2018 zijn laatste professionele wedstrijd. The Power schopte het tijdens zijn laatste PDC World Darts Championship tot de finale, die hij verloor van Voltage Rob Cross. De Engelsman speelde 29 wereldkampioenschappen, hij won tweemaal het BDO-wereldkampioenschap en 14 keer het WK bij de PDC.

Met een opsomming van alle gewonnen titels kun je een telefoonboek vullen. In 2022 wist Taylor nog de World Seniors Matchplay-finale te halen, die hij verloor van Thornton. Voor de camera van Online Darts liet de inmiddels 63-jarige The Power weten nog één jaar door te gaan met seniorentoernooien, maar na 2024 zijn pijlen op te bergen. "Het hoofd is prima en wil nog wel door, maar mijn lichaam wil niet meer", liet de Engelse legende weten.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws