IDO: Noppert door oog van de naald, Soutar verrast Cullen en VandenBogaerde onderuit tegen Aspinall algemeen nieuws
algemeen nieuws

IDO: Noppert door oog van de naald, Soutar verrast Cullen en VandenBogaerde onderuit tegen Aspinall

IDO: Noppert door oog van de naald, Soutar verrast Cullen en VandenBogaerde onderuit tegen Aspinall

De International Darts Open in Riesa gaat op zaterdag 1 april verder met de tweede ronde en dat is geen grap. De geplaatste spelers stromen traditiegetrouw in op deze dag. Meteen in de eerste wedstrijd van de middagsessie zien we nummer 10 geplaatste Danny Noppert in actie. Hij neemt het op tegen de Duitse qualifier en debutant Liam Maendl-Lawrance, die op de vrijdagmiddag Richie Burnett uitschakelde. Verder zien we in deze middagsessie Damon Heta, Jose de Sousa, Rob Cross, Joe Cullen, Dave Chisnall en Josh Rock in actie. In de laatste partij van de middagsessie zien we de Belg Mario vandenBogaerde in actie tegen Nathan Aspinall.

Alle wedstrijden die dit weekend gespeeld worden, zijn live te kijken bij Viaplay en PDC.tv. Daarnaast kunt u hieronder de wedstrijden live volgen door middel van een live blog.

Danny Noppert (90,79) 6-5 Liam Maendl-Lawrance (91,88)
De Duitser begon de partij, maar Noppert wist meteen een break te plaatsen. Vervolgens brak Maendl-Lawrance meteen terug met een 110-finish. Ook de volgende twee legs gingen tegen de darts in, wat een 2-2 stand opleverde. Met een 87-finish voor een 11-darter trapte The Freeze vervolgens het gaspedaal in. Met een 76- en 149-finish daaropvolgend kwam Noppert op 5-2. Een leg later kon Noppert het meteen afmaken, maar miste veel matchdarts. De Duitser profiteerde en kwam zo weer terug in de partij. Met een 12-darter zorgde de Duister zelfs voor een decider, waarin de Duitser vanaf 108 een matchdart miste. Uiteidenlijk gooide Noppert dubbel 20 om alsnog de winst te pakken.

Damon Heta (97,81) 6-3 Brendan Dolan (91,43)
De Australiër begon dit duel tegen de Noord-Ier zeer sterk. Met een 14-darter brak hij meteen in de eerste leg, waarna hij vervolgens nog een break plaatste om al snel op 3-0 te komen. Dolan kwam daarna op het socrebord met een 108-finish, waarna hij met een 88-finish op de bullseye op 2-3 kwam. Daarna wist Heta weer een leg te pakken. Met een 152-finish kwam gooide hij namelijk een 12-darter. Beide heren hielden daarna hun eigen leg, waardoor Heta op matchpoint kwam; 5-3. In de negende leg maakte The Heat het af met een 13-darter.

Jose de Sousa (92,97) 6-0 Lee Evans (78,03)
De laatste tijd was Jose de Sousa wat op de achtergrond geraakt vanwege niet al te goede resultaten, maar op deze 1 april liet hij weer eens zijn kunstje zien. Met een 114-finish brak hij meteen al naar 1-0, waarna hij met een 17- en 16-darter vervolgens al snel op 3-0 kwam. Met een 68-finish daaropvolgend kwam de Portugees op 4-0, zonder dat de Engelsman nog maar een pijl op de dubbel had gekregen. Met een break daaropvolgend kwam hij op 5-0, waarna hij de partij meteen besloot in de zesde leg, met een 15-darter.

Rob Cross (90,47) 6-3 Steve Lennon (90,06)
In de eerste leg wist Cross dubbel 16 te gooien, nadat Lennon er twee op die dubbel had gemist. Vervolgens begon Cross met zeven perfecte pijlen, maar miste uiteindelijk zeer veel dubbels. Hierdoor voorkwam Lennon vervolgens dat hij niet gebroken werd. Vervolgens hielden beide spelers hun eigen legs steeds. Zo gooide Scuba Steve onder andere nog een 96-finish voor een 12-darter. Op een 3-3 stand miste Lennon veel kansen om te breaken, waardoor Voltage met wat geluk weer voor kwam. Daaropvolgend wist Cross zelf de break te plaatsen, waardoor hij op matchpoint kwam. Met een 61-finish maakte Cross het daarna meteen al af in leg 9.

Joe Cullen (87,55) 2-6 Alan Soutar (86,53)
The Rockstar begon de partij met een 180 en een 78-finish voor een 15-darter, waarna hij niet thuisgaf in de leg van Soots. Met een 126-finish werd het 1-1. Vervolgens kwam Cullen 2-1 voor, waarna de Schot weer langszij kwam. In de vijfde leg leek Cullen weer op voorsprong te komen, maar door een 180'er van Soutar miste Cullen ineens dubbels. Daar profiteerde Soutar van op dubbel 3 en dus was de eerste break een feit, waarna hij deze met een 92-finish verzilverde in leg 6. Soutar ging daarna verder en plaatste nog een break voor de 5-2 stand. Met een 86-finish op dubbel 8 in de achtste leg maakte Soutar het vervolgens meteen af.

Dave Chisnall (100,46) 6-2 Andrew Gilding (94,73)
Chisnall begon goed aan dit duel met de regerend UK Open kampioen en kwam met een 68-finishop 1-0. Gilding miste daarna een aantal pijlen om 1-1 te maken, waarna Chizzy dat afstrafte met een 101-finish; 2-0. Met een 16-darter daaropvolgend kwam Chisnall al snel op 3-0. In de vierde leg kwam Gilding via dubbel 20 op het scorebord. Niet veel later herstelde Chisnall zijn voorsprong van drie legs met een 100-finish. Gilding deed nog wel wat terug met een 107-finish op dubbel 18, maar kon voor de rest niet meer voor elkaar krijgen. Met een 11-darter en 82-finish voor een 15-darter maakte Chizzy het met 6-2 af.

Josh Rock (93,69) 6-4 Florian Hempel (79,80)
De geplaatste Josh Rock begon matig aan de partij, maar hield wel de eerste leg in 19 pijlen. Met een 66-finish wist wist Hempel vervolgens in 20 pijlen op 1-1 te komen. Daarna gooide Rock een 13-darter, waarna hij in de vierde leg een breakkans miste. Zo kwam Hempel wederom langszij. In de vijfde leg miste Rock meerdere dubbels om de eigen leg te houden, waardoor Hempel met een 92-finish de break plaatste. Niet veel later miste Rocky weer veel dubbels en dus kwam Hempel met een 60-checkout op 4-2. In de zevende leg vond Rock weer een dubbel en wist daarna met een 81-finish ook weer op gelijke hoogte te komen. In de negende leg stond Hempel na 9 pijlen op 41, maar gooide die 41 daarna niet uit. Rock profiteerde en kwam zelf op matchpoint. Hempel was gebroken en Rock gooide de partij in het slot met een 13-darter.

Nathan Aspinall (96,50) 6-1 Mario vandenBogaerde (89,47)
VandenBogaerde begon de partij, maar werd door een 15-darter meteen gebroken door The Asp. In de tweede leg stond de Belg op 40 geparkeerd, maar met 80-finish voorkwam Aspinall dat Super Mario een kans op de rebreak kreeg; 2-0. In de derde leg kwam de Belg via dubbel 8 op het scorebord, maar Aspinall herstelde zijn voorsprong niet veel later in 13 pijlen. Omdat VandenBogaerde nog niet zijn beste spel liet zien, kon Aspinall nog een break plaatsen en kwam zo 4-1 voor. VandenBogaerde kon in de zesde leg vanaf 38 terug gaan breaken, maar miste twee pijlen op dubbel 16. Aspinall stapte wederom in met een 76-finish en kwam zo op matchpoint. Met een 84-finish won Super Mario nog een tweede leg, maar in de achtste leg maakte The Asp een eind aan de middagsessie.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws