Kim Huybrechts reageert na beelden van incident: “Er knapte iets in mij na dat telefoontje” algemeen nieuws
algemeen nieuws

Kim Huybrechts reageert na beelden van incident: “Er knapte iets in mij na dat telefoontje”

Kim Huybrechts reageert na beelden van incident: “Er knapte iets in mij na dat telefoontje”

Vanmiddag kwamen de schokkende beelden naar buiten van een aanvaring tussen Kim Huybrechts en Mike de Decker dat nabij een speellocatie van de PDC Players Championship heeft plaatsgevonden. Op basis hiervan heeft The Hurricane van de DRA een boete gekregen van 1.500 pond en een officiële waarschuwing.

Kim Huybrechts reageert nu zelf op de beelden en wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

“Het is nooit fijn om voor dergelijke zaken op de vingers te worden getikt en een straf te krijgen. Maar aan elk verhaal zijn er twee kanten. Eerst en vooral wil ik zeggen dat mijn reactie te allen tijde fout was. Er zijn een paar woorden geweest, zowel tussen Dimitri en mij als Mike en mij. Dat is al eventjes aan de gang, vooral in de privésfeer,” aldus Huybrechts.

Hij vervolgt: “In het geval met Mike had mijn vrouw een online bericht geplaatst, waarin ze aangaf teleurgesteld te zijn omdat Mike achter mijn rug dingen had gezegd op de tour die me ter oren gekomen waren. Ik had hem daar niet op aangesproken toen, omdat ik net de confrontatie uit de weg wou gaan. Daarop heeft iemand uit Mike zijn gezin naar mijn vrouw gebeld, met een aantal bedreigingen, ook richting mijn kinderen. Als vader wil je je gezin altijd beschermen, zeker als je zo’n dingen hoort. Dan knapt er iets bij mij. Ik mocht nooit zo reageren, daarvoor ben ik terecht op de vingers getikt. Maar als het om mijn gezin gaat ben ik nogal gevoelig. Je mag nooit fysiek contact hebben met iemand als je ruzie hebt. Het bewuste filmpje is niet goed te praten, het werd zwart voor mijn ogen.”

Inmiddels is er weer contact tussen Kim Huybrechts en Mike de Decker waarbij er excuses is aangeboden en deze blijkt te zijn geaccepteerd.

“Ik heb onlangs op een toernooi tegen Mike een finale gespeeld. Na de wedstrijd had ik me voorgenomen om me, bij winst of verlies, te excuseren. Mike heeft die aanvaard, maar dat wordt helaas niet vermeld in de artikels. Maar goed, de mensen die dat moeten weten zijn op de hoogte, en dat is wat telt. De uitspraak van de tuchtcommissie (DRA, red.) dateert van twee weken geleden, en dat geval met Mike gaat al terug van november. Voor mij was het een beetje gaan liggen, maar met de mediastorm komt alles weer naar boven. Niet fijn, ook niet voor mijn gezin die op sociale media bepaalde berichten hebben gekregen. Ik hoop dat het snel weer gaat liggen,” aldus The Hurricane.

Hoe de toekomst eruit gaat zien tussen de Belgische spelers is onbekend al wil Kim wel benadrukken dat hij geen haatdragend persoon is.

“We komen tegen tijdens wedstrijden en dat zal nog wel eens voor competitieve wedstrijden zorgen. Sportieve revanches. Zo gaat het nu eenmaal in de sportwereld, je kan niet met iedereen even goed door een deur en jammer genoeg zijn het nu de Belgen onderling die ruzie hebben. Wat hiervoor de oplossing kan zijn? In de toekomst moeten we dat bekijken. Ik ben geen haatdragend persoon. Voorlopig is het beter dat we ons eigen ding doen en ons concentreren op elk onze eigen carrière. In 2024 wil ik vooral met mezelf bezig zijn en hier zo weinig mogelijk tijd aan besteden, ook al wordt dit nu moeilijk,” besluit de Belg.

Een uitgebreide blik op dit moment deelt Kim Huybrechts ook met DoubleTop in onderstaande video.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws