Bus/Van der Velde winnen Open Roden darts koppeltoernooi algemeen nieuws
algemeen nieuws

Bus/Van der Velde winnen Open Roden darts koppeltoernooi

Bus/Van der Velde winnen Open Roden darts koppeltoernooi

Afgelopen zondag 1 april stond het Open Roden darts Koppeltoernooi op het programma, georganiseerd door Bert Medema. Onder andere waren Ted Hankey, Darryl Fitton, Tony O'Shea, Tony West en Co Stompé van de partij.

De koppelmaten van deze grote Wereldtoppers werden bepaald door middel van een loting. Je mocht bij de inschrijfing aangeven dat je met de verloting mee wou doen of niet.

Het waren de jonge sterren Jurjen van der Velde en Marcel Bus die ervoor hadden gekozen om niet aan die verloting mee te doen en dat hadden zij in een prachtige prestatie omgezet. De 15-jarigen jongens wisten het toernooi namelijk te winnen ten koste van alle wereldtoppers die van de partij waren. In de poule wisten Bus en Van der Velde alles te winnen, behalve één wedstrijd die met 3-2 verloren werd tegen Darryl Fitton en zijn uitgelote koppelmaat Peter. Marcel en Jurjen gingen als tweede door naar de winnaarsronde waar ze bij de laatste 16 met 3-0 wisten te winnen. In de kwartfinale stond hen een moeilijke tegenstander te wachten, namelijk de 2voudig Lakeside kampioen Ted Hankey die koppelde met een vrouwelijke koppelpartner. Hankey gooide onder andere 138 en 104 uit in deze wedstrijd, maar Marcel en Jurjen gooiden ook goed en wisten de wedstrijd in een beslissende zevende leg uit het vuur te slepen. Vervolgens stonden de twee Nederlandse talenten in de halve finale tegenover Co Stompé en zijn koppelmaat. Jurjen en Marcel waren meedogenloos en wisten de wedstrijd met maar liefst 4-0 te winnen, waarin de laatste leg nog een 15-darter was.

Op het einde van de dag werd de finale gespeeld die ging tussen Marcel Bus en Jurjen van der Velde tegen Jan de Vries en Luudsen Elzinga. Marco Meijer was de mastercaller. Het begin van de finale was spectaculair met veel 180’ers. Vanaf de 2-2 stand wisten Jurjen en Marcel door te knallen en het toernooi te winnen met 4-2.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws