Nieuwe organisatie World Paradarts opgericht voor paradarters algemeen nieuws
algemeen nieuws

Nieuwe organisatie World Paradarts opgericht voor paradarters

Nieuwe organisatie World Paradarts opgericht voor paradarters

De afgelopen jaren richtte de WDDA zich zowel op de reguliere 'classic’ paradarter als op de 'Compris' speler (een speler met een handicap die niet voldoet aan de reguliere paradarts richtlijnen, in Nederland de categorie specials). In de afgelopen periode is gebleken dat dit diverse strubbelingen opleverde. In het belang van alle darters is daarom gezocht naar een oplossing.

World ParaDarts is een nieuwe organisatie die zich specifiek gaat richten op reguliere paradarters. Hierbij zullen zij samenwerken met de WDF, met als doel om onder de paraplu van de WDF te vallen. Daarnaast gaat de World ParaDarts een ‘Grand Slam' Ranking bijhouden van 6 vooraanstaande paradarts toernooien met een finaletoernooi in mei 2021 in Den Haag.

Naar verwachting zal de Dutch Open Darts ook onderdeel gaan uitmaken van deze reeks van Grand Slam toernooien. World ParaDarts komt binnenkort met meer informatie. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website of Facebookpagina van World ParaDarts.

De WDDA gaat vanaf heden verder als WDDA Compris en gaat zich specifiek richten op spelers met een handicap die niet voldoet aan de reguliere paradarts richtlijnen (Specials). Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar hun Facebookpagina.

Beide organisaties hebben afgesproken zo veel mogelijk samen te werken in het belang van de darters. Het toonaangevende dartsmerk Winmau zal beide organisaties ondersteunen Klik hier voor het persbericht van Winmau.

Hierdoor is het voor spelers die reeds een erkende dokterverklaring hadden bij de WDDA ook niet nodig om een nieuwe doktersverklaring voor World Paradarts aan te vragen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws