Pim van Bijnen pakt 3e plaats op JDC World Championships 2022 algemeen nieuws
algemeen nieuws

Pim van Bijnen pakt 3e plaats op JDC World Championships 2022

Pim van Bijnen pakt 3e plaats op JDC World Championships 2022

Maandag vertrokken met maar liefst 4 debutanten naar Gibraltar. Het Nederlands team heeft fantastisch gepresteerd deze week behaald en Pim van Bijnen in het bijzonder.

Op de afsluitende dag van de JDC World Cup stond gister de JDC World Championships op het programma, het individuele WK. Pim van Bijnen kende wederom een super sterke dag. Na zijn zilveren plak op de JDC Captains Cup en zilveren plak op de Winmau Gibraltar Open behaalde Pim gisteren een prachtige bronzen plak op het jeugd WK!

Na een spannende poulefase versloeg Pim op weg naar de kwartfinale achtereenvolgens: de Ierse topper Adam Dee, de Nieuw-Zeelander Jack Sheppard en de Engelse international Ronnie Woodman. In de kwarfinale moest Pim het wederom opnemen tegen nummer 1 van de wereld bij de jeugd Henry Coates.

Pim begon sterk aan de wedstrijd en nam direct een voorsprong. Coates vocht zich echter terug in de wedstrijd en een allerlaatste en beslissende leg moest de beslissing brengen. In deze leg hield Pim zijn hoofd koel en zo wist hij voor de tweede keer deze week de nummer 1 van wereld uit te schakelen op de JDC World Cup.

In de halve finale moest Pim het vervolgens opnemen tegen Luke Littler voor een plek in de finale van het Jeugd WK. Pim begon wederom scherp aan de wedstrijd en pakte brutaal de voorsprong. Luke Litter vocht echter terug en is natuurlijk niet voor niets de beste jeugdspeler op dit moment. Met fantastische scorende darts hield bij Pim de hele wedstrijd onder druk en ondanks een paar knappe finishes en 180 scores van Pim, was het Luke die de finale wist te bereiken.

Helaas bereikte Pim de finale dus net niet op het jeugd WK, maar wat zijn we trots op de 3e plaats van Pim op de JDC World Championship. Ondanks zijn darteritus is Pim de hele week blijven vechten en liet hij uitstekend spel zien, wat een klasse, wat een vechter!

De andere halve finale ging tussen de Amerikaan Peter Stewart JR en de Harry Gregory uit Engeland. Ook dit werd een spannende wedstijd die uiteindelijk door de Engelsman werd gewonnen. De finale van het PDC WK wordt volgende maand gespeeld in Alaxandra Palace tijdens het PDC WK.

Maar er waren gister meer Nederlanders die prima darts lieten zien. Zo kwam Dylan van Lierop ongeslagen zijn poule door, maar moest hij even later helaas in de laatste en beslissende leg de overwinning laten aan Casper Gruss. Sydnee de Vries speelde net als donderdag op de MVG Masters ook uitstekend. Hij versloeg o.a. Robbe Dasseville in de knock-out fase. Helaas was de tank met energie echter leeg en werd hij later op de dag verslagen door Lukas Jensen. Demy Sijbrands versloeg in de poule knap Mattia Di Cinito, maar kwam helaas net een paar legs te kort om door te gaan. Ook Kaya van den Brink was dicht bij een plaats in de knock-outfase na een overwinning op de Welsman Riley Rees-Tucker, maar ook hij kwam nipt te kort. Joshua Adriaanse, Massimo Balsamo en Cedric Saes gooiden ook prima wedstrijden, maar wisten hun poule helaas niet te overleven.

Het was sowieso een mooie JDC World Cup, waarbij veel spelers uit veel verschillende landen een hoog niveau lieten zien. Zo zagen we gisteren op het individuele WK in de kwartfinale maar liefst spelers uit 5 verschillende landen! Goed om te zien dat de dartsport wereldwijd blijft groeien.

Natuurlijk gingen we net als altijd voor goede prestaties, maar met zo’n jong en onervaren team hadden we ook andere doelstellingen: ervaring opdoen, genieten en samenwerken als een hecht Nederlands team. En dat is precies wat onze Nederlandse toppers hebben gedaan! Elke dag lieten ze weer zien een stapje verder te zijn dan de dag ervoor. Ze speelden allemaal fantastisch op de laatste dag. Wat zijn de boys stuk voor stuk gegroeid deze week. Maar bovenal wat een team. Er voor elkaar zijn, samen verliezen en samen winnen. Klasse mannen!

Een speciaal woord van dank voor Michael van Gerwen voor zijn sponsoring van het Nederlands Team.

De twee Nederlandse teams bestonden uit:
Team A: Pim van Bijnen, Dylan van Lierop, Sydnee de Vries en Demy Sijbrands
Team B: Massimo Balsamo, Cedric Saes, Kaya van den Brink en Joshua Adriaanse
Begeleiding: Dick Bontekoe en Patrick Stolk

Het Nederlands team land zaterdag om 14.05 met vlucht HV 5022 op Rotterdam Airport.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws