Premier League week 11: Rob Cross behoudt koppositie, Van Gerwen heeft weer eens zo'n dag en verslaat Smith algemeen nieuws
algemeen nieuws

Premier League week 11: Rob Cross behoudt koppositie, Van Gerwen heeft weer eens zo'n dag en verslaat Smith

Premier League week 11: Rob Cross behoudt koppositie, Van Gerwen heeft weer eens zo'n dag en verslaat Smith

De elfde week alweer van de Premier League of darts 2019. Vandaag is de PDC neergestreken in Liverpool, de thuishaven van Michael Smith die het vandaag opnam tegen de nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen.

Maar eerst kwamen Rob Cross en Peter Wright naar de oche. Vooral Cross sprong daadwerkelijk uit te startblokken en wist al snel een break te plaatsen. Hij gooide nog 140 uit en een 105-finish. Maar ook Wright deed niet veel verkeerd in deze partij, maar Cross was hem steeds nipt voor om de leg af te snoepen. Wright wist na de 6-2 achterstand nog wel enigszins terug te komen tot 7-5, maar uiteindelijk werd het 8-5.

Vervolgens traden Gerwyn Price en Mensur Suljovic aan in Liverpool. Het was Price die goed begon en Suljovic die nog even wakker geschud moest worden. Price kwam al snel op 3-0, maar wanneer de Oostenrijkse diesel warm werd kwam hij zelfs terug tot een 4-3 voorsprong. Dit kwam mede doordat Price veel bouncers had en zich innerlijk stoorde aan het tempo van The Gentle. Maar Price wist zich te herpakken en vond een ritme waarmee hij de westrijd uit wist te spelen in zijn voordeel; 8-5.

Daarna kwam James Wade tegen Daryl Gurney. De wedstrijd ging vrij geleidlijk op, maar toch was het steeds Gurney die een miniem gaatje had. Dat gaatje werd teruggeslagen in de negende leg, waarin Wade de break terugpakte. Vanaf dat moment was het Wade die de voorsprong in handen nam en die gaf hij uiteindelijk niet meer weg, maar ondanks dat Gurney in de 12e leg een 11-darter gooide en in de 14e leg een 10-darter gooide werd het toch nog een gelijkspel.

Als laatst op de avond kregen we dus Michael van Gerwen tegen Michael Smith voorgeschoteld. Dit werd een geweldig affiche met eigenlijk een 'vaste winnaar', want Smith had nog nooit eerder van Van Gerwen gewonnen. Dat zou nu niet veranderen, want Mighty Mike kwam danzkij erg goed spel al snel met 4-0 voor. Smith kwam nog wel op het scorebord, maar kwam nooit meer echt in de buurt van Van Gerwen; 8-3.

Tijdens de Premier League organiseren we een veiling met unieke items waarbij de opbrengst volledig gaat naar KiKa. Klik hier voor een overzicht van alle items.

Net zoals vorige week spelen we wederom best of 14 legs en dus kan er gelijkgespeeld worden via 7-7, maar natuurlijk kan er ook gewonnen worden. Wie dat gaan doen/hebben gedaan, daar komen we zo spoedig mogelijk achter.

Rob Cross (102,03) 8 - 5 Peter Wright (100,28)

Voltage, de lijstaanvoerder, begon subliem met een 180'er in zijn eerste score en hij wist via een 13-darter zijn eigen leg te houden. In de tweede leg wist Rob Cross via een 140-finish, op zijn fabuleuze manier via tweemaal triple 18 en dubbel 16, direct ook al een break te plaatsen. Cross wist ook al zijn derde leg binnen te slepen via dubbel 14 voor een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kwam Peter Wright op het scorebord dankzij een goede leg, waarin een '9-dart attempt'. Cross wist zijn zesde pijl op de dubbel in dubbel 16 te prikken voor de 4-1. Wederom ging er een leg met de darts mee en dus werd het 4-2. Er worden geen kansen gemist door Rob Cross en dus finisht hij de leg als eerst voor de 5-2. In de achtste leg wist Rob Cross een 105-finish te produceren, waarmee hij de tweede break van de partij plaatste en daarmee al op 6-2 kwam. Cross miste in zijn eigen leg een 146-finish op de dubbel, waar Wright gebruik van maakte en dus pakte Snakebite een break terug voor de 6-3 stand. De Schot blijft vechten en dat beloont hij met een 106-finish voor de 6-4 stand. Alsnog ging het eerste punt naar Rob Cross die dubbel 10 wist te gooien in de elfde leg. Doordat Wright zijn laatste strohalm wist te pakken via een 104-finish, bleef hij nog even in leven en kwam op 5-7. In de dertiende leg maakte Rob Cross een einde aan de partij en wist via een finish van50 de 8-5 winst te pakken, waarmee hij de twee punten en de koppositie vasthield.

Gerwyn Price (89,24) 8 - 5 Mensur Suljovic (88,80)

The Iceman mocht de partij aftrappen tegen The Gentle uit Oostenrijk. De Grand Slam Champion wist een 18-darter te gooien om zijn eigen leg gemakkelijk binnen te slepen. Doordat Suljovic nog niet wakker leek, wist Price zeer gemakkelijk een break te plaatsen voor de 2-0 voorsprong. Doordat Price een 12-darter produceerde via een 86-finish op dubbel 16 wist Suljovic ook nu nog niet op het bord te komen. Gelukkig kwam de geliefde Oostenrijker in de vierde leg wel op het scorebord dankzij legwinst via dubbel 10. Mensur Suljovic wist in de vijfde leg de break terug te pakken via dubbel 18, mede dankzij een slechte leg van Price. Mensur Suljovic wist ook gelijk te komen en daardoor lagen alle kansen weer open voor de Oostenrijker. Met zijn vierde leg op rij wist Suljovic opnieuw het bloed onder de nagels van Price weg te halen als het ware via dubbel 2. Doordat Suljovic zijn kans miste om 5-3 voor te komen, waar Price van profiteerde en weer eens een legje won. Price wist zelfs weer op voorsprong te komen via dubbel 10. Doordat Price nu een soort van ritme in zijn eigen worp had gevonden, wist hij nu wederom een verschil te slaan van twee legs via dubbel 10. De Welshman pakte in de elfde leg het eerste punt via dubbel 10, nadat Suljovic een 116-finish had gemist omdat moment nog even uit te stellen. Suljovic wist zijn eigen twaalfde leg te houden die hem op 5-7 bracht. Maar net zoals bij de Cross-Wright wedstrijd mocht dat niet meer baten en wist Price de winst en twee punten te pakken.

James Wade (90,17) 7 - 7 Daryl Gurney (104,05)

James Wade had de eer om de partij te beginnen en deed dat met legwinst in de eerste leg. Via een 70-finish houdt ook Daryl Gurney zijn eigen leg voor de 1-1 stand. In de derde leg gunde Wade Gurney een kans vanaf 90 en SuperChin pakte deze kans in slechts twee darts voor de break en de 2-1 voorsprong. Gurney wist de break te verzilveren en kwam via een finish van 36 op 3-1. Wade gooide in de vijfde leg zijn tops voor de 2-3 stand. De Noord-Ier wist zijn break voorsprong te verdedigen via een 13-darter op dubbel 10 om daarmee al halverwege van de nodige 8 te komen. Gurney miste een 161-finish voor een tweede break, waarna James Wade een typische Wade-finish van 82 uitgooide op de bull om ervoor te zorgen dat het gaatje maar beperkt bleef. Gurney gooide een 56-finish voor de 5-3 voorsprong. De negende leg wordt licht onderstreept, want dit kan wel eens een hele belangrijke leg zijn geweest. Gurney miste namelijk twee darts voor de 6-3, waarna Wade er via dubbel 12 toch 4-5 van maakte. Want James Wade wist in de tiende leg 62 uit te gooien voor de 5-5 gelijke stand. James Wade wist zijn tweede voorsprong van de partij, na de 1-0, te pakken in de elfde leg via een 65-finish. De leg erna wist Gurney in 11-darts te houden en dus was het Gurney die toch even aan Wade liet weten dat hij nog niet helemaal gevlogen was. The Machine beloont zijn vakwerk en wist via dubbel 10 het eerste punt te pakken en de voorsprong met 7-6. Na een sterke eigen 12e leg, wist SuperChin de 14e leg af te sluiten in 10 darts voor het gelijke spel.

Michael Smith (100,42) 3 - 8 Michael van Gerwen (109,11)

Het was BullyBoy Michael Smith die als eerste speler de pijlen voor zijn thuispubliek mocht gaan werpen en de eerste drie darts belanden in de triple 20, wat de Nederlander niet veel later ook deed. Sterker nog, Van Gerwen brak direct in 11-darts naar 1-0. Smith wist niet in 12-darts terug te breaken, maar doordat Van Gerwen drie darts op de dubbel miste, kreeg Smith nog een kans. Maar ook nu ging de dubbel er niet in, waarna Van Gerwen er alsnog 2-0 van maakte. Doordat Smith een 80-finish ruim miste op tops, zag Van Gerwen een kans vanaf 122 en deze gooide hij via de bullseye, waarna er voor de zoveelste keer alweer een oerkreet volgde. Met nogmaals een 11-darter wist Van Gerwen Smith nog verder op achterstand te zetten. Smith kwam in de vijfde leg wel op het scorebord via een 47-finish in 12-darts. Mighty Mike wist in deze 'slechte' leg van 18 darts dubbel 8 te vinden voor legwinst en hield de achterstand op Smith dus groot. Smith miste drie cruciale pijlen op tops om zijn eigen leg te houden, waarna Van Gerwen de derde break van de partij plaatste en dus op 6-1 kwam. Smith wist echter wel te zorgen voor een re-break en dus was de strijd nog niet gestreden. Een finish van 70 die Smith in de negende leg moest gooien, ging ook uit voor de Engelsman. Met een 76-finish in twee darts wist de Nederlander het eerste punt al te pakken. In de elfde leg wist Van Gerwen de partij al in het slot te gooien via een 80-finish, waardoor hij twee punten in de pocket heeft.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws