Achter de Oche met Kim Huybrechts algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met Kim Huybrechts

Achter de Oche met Kim Huybrechts

Deze week in de rubriek "Achter de Oche" het interview met Kim Huybrechts. Deze Belgische darter is regelmatig te vinden op dartstoernooien in Nederland. Hij wist al eens op het podium van de Winmau te staan en zijn doelstelling is om ook het podium van de Lakeside te halen.

Je naam: Kim Huybrechts
Geboortedatum: 16-11-1985
Woonplaats: Antwerpen, België.

Ben je getrouwd, verliefd of samenwonend: Verliefd.
Met wie: Dana Verhaegen.
Dart je partner ook: Ja hoor, en zeer goed zelfs.
Hoe en waar heb je jouw partner leren kennen: Op dartstoernooien.

Wat is je favoriete film: The Lords Of the Rings.
Wat is je favoriete muziek: Alle soorten, behalve klassiek.

Met welke pijlen speel je: Boxer, 23 gram.
Ben je tevreden over je pijlen: Jazeker. Ik speel er al bijna m'n hele leven mee, nog nooit veranderd!
Wissel je regelmatig van darts: Nog nooit veranderd.

Wat is je lievelings bord: Blade III.
Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Mijn ouders hadden een café en zowat mijn hele familie speelt darts. Vader, broer, neefjes, tantes, oom's... Wij spelen ook bijna allemaal in 1 club dus dat is wel prettig..
Hoe lang speel je: Ik hoor vaak dat ik nog niet eens kon stappen toen ik al pijltjes in men handen had. Ik ben op een leeftijd van 10 jaar echt toernooien en competitie gaan gooien, maar darten doe ik bijna m'n hele leven.

De afgelopen jaren is de dartswereld geheel op z'n kop gezet. Hoe denk jij dat deze dartswereld er over 5 jaar uitziet: Ik hoop dat er 1 grote bond zou zijn maar dat zal er niet echt inzitten denk ik.. Ook hoop ik op meer TV toernooien zodat onze sport een beetje meer bekend wordt.
Hoe denk jij over darts in Nederland: Darts in Nederland is erg sterk op het moment. Dit is ook vooral omdat je elke dag wel een toernooi kan spelen in Nederland en dit op een zeer hoog niveau. Beste voorbeeld daarvan is No-Score denk ik.. Daar wordt je alleen maar beter van! De spelers zelf zijn meestal wel toffe kerels!
Welke bond heeft jouw voorkeur: BDO, omdat ik vooral zelf BDO speel en nog niet echt veel ervaring heb met PDC. Je kan wel meer verdienen op de PDC, maar het niveau ligt dan ook weer veel hoger! Het kost ook meer geld om het circuit te doen. Als ik de kans kreeg zou ik het natuurlijk niet laten schieten maar eerst wil ik zeker eens op de Lakeside gestaan hebben!!

Wie is je favoriete dartspeelster: Dana Verhaegen :)
Wie is je favoriete dartspeler: Ronny Huybrechts en Tony O' Shea.

Heb je veel vrienden/vriendinnen in de dartsport: Ja, ik hoop van wel. Echte vrienden is natuurlijk nog net iets anders maar ik lach veel op toernooien.
Hoe vaak train je: Ik probeer elke dag 2 uurtjes te gooien maar dit verschilt van dag tot dag.
Hoe train je: 501 binnen 18 pijlen uit, 170 en 121 uit in 9 pijlen.
Met wie train je het meeste: M'n broertje Ronny.
Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Veel te weinig

Wat is je favoriete toernooi? Ik kijk uit naar alle toernooien maar de Winmau heeft toch iets magisch!!
Door welk televisie toernooi word jij geinspireerd? Lakeside natuurlijk! Hoe populair de PDC ook wordt dit is het toernooi dat de dartssport voorstelt!
Heb je ooit een 9-darter gegooid: Nee, paar keer gemist maar het lukt me blijkbaar niet :)

Wat is je mooiste hoogtepunt uit je dartscarrière tot nu toe: Ik denk toch op het podium staan op de Winmau dit was een superervaring! Ook de wedstrijd die ik won tegen Barneveld op Open Antwerpen zal ik nooit vergeten. Vooral dankzij de supporters, dat was echt super al dat volk dat je steunt. Prachtig gewoon!
Wat zijn je positieve en negatieve kanten bij het darten? Goh, positief denk ik dat ik wel een teamspeler ben. Ik kan me altijd extra motiveren voor m'n team. Negatief: Ik laat soms m'n kopje nogal snel hangen als het niet goed gaat en ik kan slecht tegen m'n verlies.Maar ja wie verliest nu wel graag?

Volg je zelf ook de dartsport in de media: Ik probeer toch op de hoogte te blijven, ja.
Wat is je favoriete website: Dartfreakz en Home4darts.
In welk team speel je: DC Monty, Old Timers en Oranjebar.
Wie is je captain: M'n broer of m'n vader soms, Walter bij Old Timers en Peer bij Oranjebar.
Welke bond en divisie speel je: Eredivisie in België, eerste reeks in VDF en Superleague in Nederland.

Wat is je ambitie in de dartsport: Ja, om het hoogst haalbare te halen wat ik uit m'n carriére kan halen, maar ik weet dus niet wat dat is. Ik hoop toch zeker Lakeside te halen en om gewoon van darten te blijven genieten zoals ik nu doe.
Waar hoop/wil je staan over één jaar: Op het podium van de lakeside.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws