The Masters: Cross stuurt Van Gerwen naar huis, waardoor alle drie NL'ers sneuvelen in de kwartfinale algemeen nieuws
algemeen nieuws

The Masters: Cross stuurt Van Gerwen naar huis, waardoor alle drie NL'ers sneuvelen in de kwartfinale

The Masters: Cross stuurt Van Gerwen naar huis, waardoor alle drie NL'ers sneuvelen in de kwartfinale

In de schaduw van de Dutch Open Darts 2023 heeft de The Masters inmiddels de finaledag bereikt. Hierin zien we nog drie Nederlanders bij de kwartfinales. Als eerst zal Dirk van Duijvenbode het opnemen tegen Chris Dobey. Daarna zien we Danny Noppert in actie tegen de kersverse Wereldkampioen Michael Smith. De derde partij van de middagsessie bevat geen Nederlander, maar is er daarom zeker niet minder leuk om. Peter Wright speelt namelijk tegen Jonny Clayton. De laatste partij van de kwartfinales gaat tussen Michael van Gerwen en Rob Cross.

Hieronder kunt u de wedstrijden live volgen door middel van het live blog. Daarnaast kunt u de wedstrijden live kijken via Viaplay.

Dirk van Duijvenbode13 (94,58/26%) 5-10 Chris Dobey21 (94,88/40%)
De Engelsman mocht de eerste partij van de dag beginnen en wist de eerste leg via dubbel 10 te houden voor de 1-0. Van Duijvenbode wist even later al snel weer langszij te komen. Met een 124-finish van Hollywood wist hij op een spectaculaire manier op 2-1 te komen. Ondanks wat moeite op de dubbels, wist Aubergenius vervolgens via dubbel 7 weer op 2-2 te komen. Ook de vijfde leg ging met de darts mee, waardoor Dobey via dubbel 8 op 3-2 kwam. In de zesde leg wist Van Duijvenbode met zijn laatste dart de dubbel 16 te gooien met Dobey op dubbel 20. Vervolgens starte Van Duijvenbode met zeven perfecte pijlen, wat uiteindelijk een 10-darter werd voor de eerste break van de partij; 4-3 voor de Nederlander. Een leg later brak Dobey direct terug met een 140-finish en via dubbel 16 wist Dobey vervolgens weer op voorsprong te komen. In de 10e leg wist Hollywood een 85-finish te gooien. Met deze 12-darter werd het gat voor het eerst twee legs. Na de tweede pauze wist Dobey de break via dubbel 5 te verzilveren, waardoor het 7-4 werd. Met een 125-finish wist Van Duijvenbode de eigen leg erna te houden, zodat hij in de partij bleef hangen. Met een 74-finish van Dobey hield hij vervolgens het gat van drie in stand. In de 14e leg had Van Duijvenbode veel kansen om terug te komen tot 6-8, maar miste deze dubbels allemaal. Daardoor kwam Dobey op matchpoint via dubbel 8. Een leg later miste Dobey zijn eerste drie matchdarts, maar Van Duijvenbode profiteerde niet. Daardoor wist Hollywood via dubbel 5 de halve finale te bereiken.

Michael Smith1 (103,33/50%) 10-5 Danny Noppert8 (97,13/29%)
De Wereldkampioen mocht het duel tegen The Freeze beginnen en dat met een 87-finish voor een 12-darter. Noppert kwam in de tweede leg langzij via dubbel 10, ondanks dat Smith al breakkansen had gemist. Een leg later was het zelfs Noppert die de break zelf wist te plaatsen via een 52-finish. Daarna verzilverde de Fries de break om op 3-1 te komen. In de vijfde leg miste Noppert een kans om nog een keer te breaken, waarna Smith een wereldkampioen-waardige 88-finish uitgooide. Na de pauze was het Smith die via dubbel 20 met een break op 3-3 kwam. Via diezelfde dubbel pakte Smith in de zevende leg zijn derde leg oprij, waardoor hij nu 4-3 voorkwam. Noppert kon ik de achtste leg weer gelijkmaken, maar miste. Smith maakte er via dubbel 18 zo 5-3 van. En niet veel later liep Smith weg van de Fries door via dubbel 8 op 6-3 te komen. Met een 100-finish via twee keer tops maakte BullyBoy er ook nog 7-3 van en won deze minisessie dus met 5-0. In de 11e leg wist Noppert wat terug te doen met een 64-finish, die hem een break opleverde. Echter, Noppert wist die break niet te verzilveren waardoor Smith op 8-4 kwam. In de 13 leg kwam Noppert er niet aan te pas en zo kwam Smith via dubbel 8 op matchpoint terecht. Met een 80-finish wist Noppert vervolgens zijn eigen leg te houden en de wedstrijd naar 9-5 te verlengen. In de 15e leg maakte de Wereldkampioen het af via dubbel 20 en plaatste zich zo ook voor de halve finales.

Peter Wright2 (101,34/56%) 10-6 Jonny Clayton7 (97,87/27%)
De geboren Schot begon dit duel tegen de laatst overgebleven Welshman. Met een 76-finish op dubbel 18 wist Snakebite de eerste leg te houden. Met een 100-finish deed Clayton een leg later datzelfde, maar dan in slechts 11 pijlen. In de derde leg miste Wright twee pijlen op de dubbel, waarna Clayton de dubbel 8 gooide voor een 12-darter en de break. In de vierde leg brak Wright meteen weer terug met een 72-finish en ging daarna de eerste pauze in met een 3-2 voorsprong via een 14-darter. Met een 124-finish op dubbel 11 kwam Wright vliegend uit de pauze en brak zo naar 4-2. In de zevende leg miste Clayton een 167-finish, maar gooide de dubbel wel in de herkansing om zo terug te break naar 3-4. Via een 60-finish maakte Clayton er volgens 4-4 van. In de negende leg misten beide heren dubbels, maar uiteindelijk was het toch Wright die de leg via dubbel 2 hield. The Ferret herpakte zich wel goed en wist zo de onderbreking in te gaan met 5-5. Wright wist vervolgens de 11e leg te pakken, waarna Clayton dubbels bleef missen. Wright profiteerde daarvan met een 56-checkout en niet veel later breidde de Schot die voorsprong uit naar 8-5. Met een 121-finish op de bullseye wist Wright daarna ook de vierde leg oprij te winnen en kwam daarmee op matchpoint. Clayton wist de partij nog te verlengen door dubbel 8 te gooien, maar zag Wright daarna een 12-darter gooien om de winst te pakken.

Michael van Gerwen3 (99,02/41%) 7-10 Rob Cross6 (96,02/45%)
Cross mocht deze laatste kwartfinale beginnen tegen Van Gerwen en hield de eerste leg met een 56-finish in uiteindelijk 14 darts. In de tweede leg gooide Van Gerwen met zijn laatste dart de dubbel 10, waar Cross op 43 stond te wachten. Ook de derde leg ging met de darts mee, ondanks dat de Nederlander breakkansen had. In de vierde leg was het Voltage die met zijn laatste dart op dubbel 10 een break wist te forceren. In de vijfde leg ging het niveau omhoog en Cross kreeg vanaf 121 een pijl op dubbel 14 maar miste deze. Van Gerwen kreeg vanaf 81 geen pijl, waardoor Cross alsnog de dubbel 14 kon gooien voor de 4-1 voorsprong. In de zesde leg miste Cross maar liefst drie darts op de dubbel, waarna Van Gerwen een 148-finish wist uit te gooien. Maar een leg later wist Cross dan toch op vijf gewonnen legs te komen door de dubbel 18 nu wel te gooien. Van Gerwen hield daarna zijn eigen leg om op 3-5 te komen en dankzij een zeer goede leg daarna brak Van Gerwen terug naar 4-5. Voltage wist vervolgens te voorkomen dat het 5-5 werd door met zijn laatste dart de dubbel te gooien; 6-4. Na de tweede pauze miste Van Gerwen een 70-finish, waarna Cross de dubbel 12 gooide om de voorsprong naar 7-4 uit te breiden. Met een 68-finish wist Van Gerwen daarna in het kielzog van de Engelsman te blijven. Met een 96-finish wist Cross vervolgens op 8-5 te komen en had dus nog maar twee legs nodig. In de 14e leg plaatste hij meteen al de break met een 60-finish om zo meteen al op matchpoint te komen. Via dubbel 8 wist Van Gerwen echter meteen een break te plaatsen en verzilverde die later met een 116-finish om terug te komen tot 7-9. In de 17e leg moest Cross het afmaken in zijn eigen leg en deed dat uiteindelijk met een 76-finish. Zo schakelde hij MvG uit en maakte de halve finale line-up af.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws