VIDEO: Mervyn King verslaat Beau Greaves met deze bizarre scores achter elkaar algemeen nieuws
algemeen nieuws

VIDEO: Mervyn King verslaat Beau Greaves met deze bizarre scores achter elkaar

VIDEO: Mervyn King verslaat Beau Greaves met deze bizarre scores achter elkaar

Op de Dutch Open maakte Beau Greaves indruk door tijdens een koppelwedstrijd maar liefst 3 keer 180 op rij te gooien. Met daarna ook de dubbel 20 meteen raak gooide ze 10 perfecte pijlen en een gemiddelde van maar liefst 174,0.

Dat is niet alleen ongekend bij de dames maar ook voor het darten in het algemeen. Zelden zie je namelijk iemand 3 keer 180 achter elkaar gooien. We doken in de geschiedenisboeken en ontdekten dat één man dit in het verleden ooit nog beter heeft gedaan zoals te zien is op deze indrukwekkende beelden.

VIDEO: Mervyn King verslaat Beau Greaves met deze bizarre scores achter elkaar

Zijn naam is Mervyn King en hij flikte het tijdens de Las Vegas Desert Classic. We moeten hiervoor maar liefst 16 jaar terug in de tijd aangezien bovenstaand fragment dat we je laten zien dateert van 2008. The King had hiervoor ook de hulp nodig van zijn tegenstander Darin Young nodig om het uberhaupt mogelijk te maken.

Het is sinds die keer ook nooit meer vertoond en daarmee blijft de Engelsman de recordhouder met de meeste 180-ers op rij die we op televisie ooit zagen. Het feit dat hij de enige is die het ooit voor elkaar heeft gekregen schaart hem in een uniek rijtje met John Bowles.

Ook hij slaagde er namelijk in om iets te presteren wat verder nooit iemand is gelukt. Hij deed dit tijdens de UK Open van 2011 waar hij in 86 jaar gescheidenis van darten op televisie de enige is die ooit een dubbele 'Robin Hood' wist te gooien.

Nu is een 'Robin Hood' op zich al een fenomeen dat niet vaak voorkomt en een dubbele 'Robin Hood' al helemaal niet. Maar wat zijn variant extra bijzonder maakte is het feit dat zijn pijlen op rij in elkaar bleven steken en dus niet twee pijlen die achter op de eerste blijft steken.

Dat laatste komt ook zelden voor maar zagen we eens voorbij komen tijdens een potje darten bij een paar Nederlanders. Stephan Mulder deed dit in duel met zijn vriend Dennis de Valk en dat is vastgelegd tijdens een livestream. We vinden het ook leuk om dat speciaal moment aandacht te geven en dus tonen we die beelden hieronder.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws