VIDEO: Ron Meulenkamp gooit een nieuw wereldrecord op de Bull’s-Eye algemeen nieuws
algemeen nieuws

VIDEO: Ron Meulenkamp gooit een nieuw wereldrecord op de Bull’s-Eye

VIDEO: Ron Meulenkamp gooit een nieuw wereldrecord op de Bull’s-Eye

Ron Meulenkamp mocht deze keer deelnemen aan de Bulls-Eye Challenge en ondanks zijn trage spel wist hij een nieuw wereldrecord te vestigen.

Dit tot grote verbazing van de organisator zoals te zien is op deze beelden.

VIDEO: Ron Meulenkamp gooit een nieuw wereldrecord op de Bull’s-Eye

Eerder lieten we de pijlsnelle Danny Lauby zien het record van James Wade verpulverde. De Amerikaan wist in slechts 60 seconden maar liefst 24 pijlen naar het bord te gooien en scoorde hetzelfde aantal punten op de bull's-eye.

Dit was voor Ron Meulenkamp vanwege zijn langzaam spel natuurlijk een onmogelijke opgave die in dezelfde tijd bijna 40% minder pijlen naar het bord krijgt gegooid. De tactiek van The Bomb was daarom om niet voor snelheid maar voor accuratie te gaan en dat betaalde zich uit.

Hij wist dan wel niet het meeste aantal bull's-eyes in totaal te vebreken maar het gemiddeld aantal bull's per pijl wel. Van de top 20 gooide bij namelijk het minste aantal pijlen van allemaal maar desondanks wist hij een derde plek te bemachtigen in de rankingstand.

Dat de bull's-eye tegenwoordig ook in steel stip steeds vaker wordt gebruikt blijkt wel uit bovenstaande beelden waarop we Luke Littler in actie zien op de MODUS Super Series. Niet voor niets gaat hij vanaf de meest gekke finishes naar de bull's-eye om erop te openen en het liefst ook dezelfde beurt op te eindigen.

Voorheen was dit vlak met name populair in de softtipwereld maar de jeugd in steel tip heeftook ontdekt dat dit voor hen interessant kan zijn. Beau Greaves blijft daar ook niet in achter en is de kampioen van de bull. Ze wist meer bull's-eyes op rij te gooien dan we een man ooit hebben zien doen.

Bij de MODUS Super Series hebben ze er zelfs een Challenge voor in het leven geroepen en daarbij heeft Ron Meulenkamp even laten zien uit welk hout hij gesneden is.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws