WK Senioren: Home hero Howson, tribute-brengende Painter, Duff en Dudbridge eerste kwartfinalisten algemeen nieuws
algemeen nieuws

WK Senioren: Home hero Howson, tribute-brengende Painter, Duff en Dudbridge eerste kwartfinalisten

WK Senioren: Home hero Howson, tribute-brengende Painter, Duff en Dudbridge eerste kwartfinalisten

De World Seniors Darts Championship 2023 gaat op deze zaterdag 11 februari verder met de laatste 16. Alle spelers hebben hun eerste wedstrijd inmiddels gespeeld en dus zien we de legendes nu voor een tweede keer aan de oche verschijnen. Dit artikel zal in het teken staan van de middagsessie van deze derde dag in het Circus Tavern. De eerste partij zal gaan tussen The Owl Richie Howson en voormalig WK halve finalist van 2007 Andy Jenkins. Daarna zien we een mogelijke titelkandidaat in actie in Kevin Painter. Hij neemt het op tegen The Harbour Master; Dennis Harbour, die in de eerste ronde met 3-0 van Trina Gulliver wist te winnen. Vervolgens zien we de regerend WDF Wereldkampioen Neil Duff in actie tegen Dellboy Keith Deller. De laatste partij van de sessie zal ten slotte gaan tussen Mark Dudbridge, die Glen Durrant versloeg, en The Racing Bull Terry Jenkins.

Hieronder kunt u de wedstrijden van deze sessie live volgen door middel van het live blog.

Richie Howson (86,55) 3-1 Andy Jenkins (78,67)
3-0, 3-2, 2-3, 3-2
De locale man, Howson, mocht dit eerste duel van de dag beginnen en via dubbel 8 hield hij de eerste leg. Vervolgens kreeg Howson meerdere breakkansen en pakte deze ook via dubbel 18, waarna hij in de derde leg via dubbel 16 de eerste set met 3-0 wist te winnen.
De tweede set was de set van Jenkins en wist ook zijn eerste leg te pakken via uiteindelijk dubbel 5. Howson was de betere speler en dus maakte hij er via dubbel 16 1-1 van. Jenkins wist vervolgens wel met een knappe 72-finish het initiatief in de set te behouden, waarna Howson een vijfde leg afdwong. Doordat Jenkins in de beslissende leg een 78-finish miste, kon Howson de set stelen via dubbel 20.
In de derde set kon Howson het zelf al gaan afmaken. Via dubbel 8 wist hij al snel op 1-0 in de set te komen, waarna Jenkins ook zijn eigen leg wist te houden via dubbel 8. De derde leg ging ook met de darts mee en dus stond The Owl op matchpoint. Vanaf 141 kreeg Howson een matchdart, maar miste deze waarna Jenkins met een 77-finish een 5e leg afdwong. In die beslissende leg miste Howson nog drtie matchdarts, waarna Jenkins een 142-finish gooide om de partij te verlengen.
De vierde set mocht Jenkins beginnen en dus was hij helemaal terug in de partij. Met een 126-finish op de bullseye ging Rocky goed door, maar Howson bleef ook goed doorgaan en kwam met een 15-darter op 1-1. Via dubbel 20 wist Jenkins vervolgens op 2-1 te komen en miste een leg later pijlen om 2-2 in sets te maken. Howson forceerde een beslissende leg, waarin hij de eerste 180'er van de partij gooide. Daardoor kreeg hij meer matchdarts en die pakte hij nu wel, via dubbel 4.

Dennis Harbour (85,16) 0-3 Kevin Painter (86,15)
2-3, 2-3, 0-3
Painter begon dit duel tegen zijn landgenoot, maar werd meteen gebroken in de eerste leg. Vervolgens hield hij de eigen leg via dubbel 12 om meteen al op 2-0 te komen. Ondanks dat Painter zich al wat aan het langzame tempo ergerde, hield hij wel de derde leg van de set mede doordat Harbour een setdart vanaf 70 had gemist. In de vierde leg miste Harbour wederom twee setdarts en daardoor brak Painter terug naar 2-2. The Artist wist vervolgens de beslissende leg te houden met een 120-finish en dus set na een 2-0 achterstand nog te pakken.
De tweede set was de set van Harbour en via dubbel 4 kwam hij op 1-0 en een leg later brak hij Painter via dubbel 18 en kwam dus wederom 2-0 voor in een set. En wederom kwam Painter terug in de set via dubbel 4 voor de break. Via de dubbel 12 wist Painter vervolgens de eigen leg te houden om wederom een beslissende leg af te dwingen. In de vijfde leg hadden beide heren meerde pijlen om de set binnen te halen, maar uiteindelijk was het Painter die via dubbel 4 op 2-0 kwam.
Set drie mocht Kevin Painter ook nog eens beginnen en voor de verandering wist hij nu de eerste leg van set te winnen via dubbel 20. Hij wist vervolgens ook naar 2-0 te breaken, waardoor hij op matchpoint kwam. In de derde leg maakte Painter het direct af op dubbel 5 voor de 3-0 overwinning.

Neil Duff (88,79) 3-0 Keith Deller (75,27)
3-1, 3-1, 3-2
Deller had de darts in dit duel tegen de regerend WDF Wereldkampioen, maar zag Duff al veel sneller op een dubbel staan. Deze dubbels gingen nog niet zo soepel, maar uiteindelijk brak Duff wel via dubbel 10. Vervolgens herpakte Deller zich en maakte er 1-1 van. Ook de derde leg ging met de darts mee via dubbel 20 en in de vierde leg wist Duff de set te pakken op dubbel 6.
De tweede set mocht The Duffman beginnen en met een 71-finish wist hij de eerste leg in 14 pijlen te houden. Omdat Duff meerdere darts miste om met een break op 2-0 in de set te komen, wist Keith Deller de dubbel 4 te gooien om op 1-1 te komen. Niet veel later wist Duff de dubbel 10 wel te gooien waardoor hij alsnog op setpoint kwam. In de vierde leg van de set was het Duff die met een 58-finish de 2-0 in sets noteerde.
Deller mocht na de onderbreking beginnen aan de derde set en deed dat zeer goed met een 80-finish. Vervolgens wist Duff met een 60-finish de stand in de set gelijk te trekken om de druk op Deller te houden. Deller hield vervolgens zijn eigen derde leg, waarna Duff een beslissende vijfde leg afdwong met een 68-finish. In de beslissende leg gooide Duff een belangrijke 180'er, waardoor hij vanaf 80 een matchdart kreeg. Deze gooide hij meteen uit om de kwartfinales te bereiken.

Mark Dudbridge (88,65) 3-1 Terry Jenkins (88,74)
3-2, 2-3, 3-1, 3-1
Dudbridge begon dit laatste duel van de middagsessie, maar wist de eerste leg niet te houden. Jenkins wist uiteindelijk de dubbel 16 te vinden voor een directe break. In de tweede leg bleven beide heren dubbels missen, maar uiteindelijk was het Dudbridge die meteen weer terugbrak via dubbel 8. De derde break oprij werd een feit toen Jenkins de dubbel 4 gooide, waarna Dudbridge een beslissende leg afdwong. In de vijfde leg miste Jenkins meerdere setdarts miste. Vervolgens gooide Flash de setdart op dubbel 5 wel.
Terry Jenkins mocht de tweede set beginnen, maar via dubbel 16 wist Dudbridge meteen in de eerste leg een break te plaatsen. Met twee maximale scores van Jenkins leek hij daarna meteen weer terug te breaken, maar Dudbridge stak daar een stokje voor met een 118-finish. Jenkins wist vervolgens in de derde leg de dubbel 20 te gooien en wist daarna een break te plaatsen om zo een 2-2 stand in de set op het bord te zetten. In de vijfde leg miste Dudbridge meerdere pijlen om 2-0 te maken, waarna Jenkins zichzelf redde met een 66-finish voor de 1-1 in sets.
In de derde set had Flash de darts, maar via dubbel 8 wist Jenkins direct een break te plaatsen. Beide heren hadden veel moeite met hun eigen legs houden en ook in de tweede leg wist Dudbridge met een 65-finish naar 1-1 te breaken. Dudbridge kwam vervolgens op 2-1 en via dubbel 16 wist hij de set te pakken.
Jenkins mocht de vierde set beginnen en mocht deze set niet meer afgeven. Na zes perfecte pijlen, wist Dudbridge geen perfecte leg te gooien maar won de leg uiteindelijk via de break. Vanaf 130 kreeg Jenkins geen pijl op een dubbel, waardoor Dudbridge in een flash op 2-0 in de set kwam. Jenkins deed vervolgens wat terug op dubbel 18 om de partij nog even te verlengen. In de vierde leg wist Dudbridge de partij in het slot te gooien door dubbel 4 te gooien.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws