Van Damme en Linn pakken eerste JDC tourkaarten in Eindhoven PDC
PDC

Van Damme en Linn pakken eerste JDC tourkaarten in Eindhoven

Van Damme en Linn pakken eerste JDC tourkaarten in Eindhoven

In Eindhoven is dit weekend de JDC Q-School voor jeugdspelers onder de 18. Er zijn maar liefst 8 tourkaarten te verdelen. Totaal worden in Café zaal 't Zwaantje vier JDC Q-school toernooien gehouden, twee op zaterdag en twee op zondag. De vier toernooi winnaars ontvangen rechtstreeks een JDC tourkaart en vervolgens worden er nog eens vier kaarten verdeeld over de hoogst geplaatste spelers op de Q-school ranking. Er waren zeven tourkaarten beschikbaar maar gezien er een speler is teruggetrokken mag de JDC er acht uitgeven in Eindhoven.

Met een JDC tourkaart mogen de jeugdige talenten deelnemen aan de JDC's Advanced Tour 2023 die in het Engelse Coventry 11 maart zal starten. In deze tour zullen 32 jeugd spelers deelnemen, deze 32 spelers strijden om een prijzenpot van 10.000 Britse ponden en zijn tevens geplaatst voor de JDC's World Darts Finals in Gibraltar later in 2023.

De JDC heeft de Q-school samen met de Nederlandse Darts Bond in Eindhoven georganiseerd. Voor diegene die vandaag of morgen nog willen gaan kijken Café-zaal ’t Zwaantje (Hoogstraat 415, 5654 NE Eindhoven) is de gastheer zijn van de allereerste Europese JDC Q-School.

Tijdens het eerste toernooi hebben drie Nederlanders en één Belg de laatste acht gehaald. De Nederlanders verloren helaas allemaal bij de laatste acht. Rune van Damme uit Belgie wist wel te winnen en zal spelen tegen Elias Rezewicz uit Duitsland. De in het Belgische Aalter woonachtige Rune Van Damme heeft de eerste JDC tourkaart gepakt door in de finale af te rekenen met de Schot Robert Sutherland. De 15-jarige Belg kwam 3-1 achter mar vocht zich dapper terug, in de beslissende leg had de Schot moeite met het finishen waardoor Van Damme de JDC's Advanced Tour mag gaan spelen.

Het tweede toernooi werd gedomineerd door de Duitsers die drie van vier spelers in de halve finale hadden. Uiteindelijk wist Moritz Linn een ticket te winnen. Linn versloeg met 4-3 zijn landgenoot Lukas Arend.

Winnaars JDC tourkaart
Rune van Damme (Belgie)
Moritz Linn (Duitsland)

Eerste tour zaterdag 11 februari
Kwartfinale
Kocik, Dominik 0-4 Van Damme, Rune
Toxopeus, Daan 2-4 Linn, Moritz
Brouwers, Damon 3-4 Sutherland, Robert
Ruiter, Thomas 3-4 Elias Rezewicz

Halve finale
Van Damme, Rune 4-1 Elias Rezewicz
Linn, Moritz 3-4 Sutherland, Robert

Finale
Van Damme, Rune 4-3 Sutherland, Robert

Tour twee zaterdag, volgt na afloop.

Kwartfinale
Albes, Noel 4-0 Dghoughi, Wassim
Linn, Moritz 4-1 Toxopeus, Daan
Arend, Lukas 4-0 Jesurun, Jake
Kocik, Dominik 4-0 Brouwers, Damon

Halve finale
Albes, Noel 0-4 Linn, Moritz
Arend, Lukas 4-1 Kocik, Dominik

Finale
Arend, Lukas 3-4 Linn, Moritz

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws