Yoeri Duijster winnaar 6e editie Open Winners Café, Lens runner-up algemeen nieuws
algemeen nieuws

Yoeri Duijster winnaar 6e editie Open Winners Café, Lens runner-up

Yoeri Duijster winnaar 6e editie Open Winners Café, Lens runner-up

Dankzij sommige zware poules werden enkele winnaarsrondegangers veroordeeld tot de verliezersronde, waarvan uiteindelijk Nick Kappetijn en Mike de Kruijff zich wisten te plaatsen voor de finale. Nick gaf in zijn poule goed tegengas, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Danny van Trijp, Wesley Plaisier en Jisse de Boer. In de verliezersronde stond hij echter op scherp en versloeg hij met duidelijke cijfers Marco Buijks (3-0), Danny Noordijk (3-0), Melvin van Hulst (3-0) en Gerrit Geelen (4-0). Mike begon in zijn poule met twee nederlagen tegen Berry Herks en Jeffrey Weiss, maar wist toch nog een 3e plaats te bemachtigen door Marco Buijks te verslaan. Op papier zat hij wellicht aan de zwaarste kant van de verliezersronde, maar wist hij toch met sterk spel de finale behalen door Jamai de Bruin (3-0), Jisse de Boer (3-1) en Jean Coussaert (4-3) de baas te blijven.

In de finale maakten beide heren er een spannend schouwspel van en vochten zij voor wat zij waard waren. Mike leek zich wederom op te mogen maken voor een beslissende laatste leg, maar Nick slaagde er niet in om deze uit het vuur te slepen en zodoende was het Mike de Kruijff die met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Verliezersronde
Kwartfinale:

Melvin van Hulst 0-3 Nick Kappetijn

Gerrit Geelen 3-0 Wesley van Beekum

Maurice Burgemeester 0-3 Jean Coussaert

Mike de Kruijff 3-1 Jisse de Boer

Halve finale:

Nick Kappetijn 4-0 Gerrit Geelen

Jean Coussaert 3-4 Mike de Kruijff

Finale:

Nick Kappetijn 3-5 Mike de Kruijff

In de winnaarsronde mochten we twee nieuwe finalisten verwelkomen. De eerste was Yoeri Duijster, die in zijn poule geen leg afstond aan Danny Django, Melissa van Puffelen en Jamila Lamkadmi. Ook in de knock-outfase wist hij deze lijn door te trekken tegen Mike van Duivenbode (4-0), waarna Nigel van Milligen de nodige kansen miste om het avontuur van Yoeri stop te zetten (4-3). Vervolgens was Yoeri weer goed bij de les en werd in de halve finale Mitchell von Schukkmann aan de kant gezet (5-1). Aan de andere kant van het schema liet Kevin Lens zich gelden. In een poule van 3 eindigde hij boven Melvin van Hulst, maar op basis van gelijke resultaten gelijk met Mike van Duivenbode waardoor een 9-dart shoot-out de uitkomst moest bieden, welke hij winnend wist af te sluiten. Het goede gevoel werd meegenomen in de knock-outfase, waarin hij Peter de Bruin (4-1), Thom van den Herik (4-3) en Patrick van den Boogaard (5-2) wist te verschalken, en kon hij met een totaal van acht 180’ers en een 170 finish op zak de finale instappen.

Ook in de finale brachten beide heren goed spel mee en maakte zij er een gelijkopgaande wedstrijd van. Alle legs gingen gemiddeld rond de 16 darts uit en dat maakte het natuurlijk ook voor de overgebleven toeschouwers prettig om naar te kijken. Een beslissende laatste leg leek dan ook in de maak, maar hier stak Yoeri net op tijd een stokje voor. Hierdoor moest Kevin genoegen nemen met de runner-up positie en mocht Yoeri zich de winnaar noemen van de 6e editie van het Open Winners Café 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst nemen.

Winnaarsronde:
Laatste 16:

Peter de Bruin 1-4 Kevin Lens

Thom van den Herik 4-1 Bas Koolen

Berry Herks 4-3 Cor Ernst

Patrick van den Boogaard 4-3 Wesley Plaisier

Mitchell von Schukkmann 4-3 Wesley van Trijp

Danny van Trijp 4-2 Dylan van Schijndel

Nigel van Milligen 4-0 Jeffrey Weiss

Yoeri Duijster 4-0 Mike van Duivenbode

Kwartfinale:

Kevin Lens 4-3 Thom van den Herik

Berry Herks 1-4 Patrick van den Boogaard

Mitchell von Schukkmann 4-3 Danny van Trijp

Nigel van Milligen 3-4 Yoeri Duijster

Halve finale:

Kevin lens 5-2 Patrick van den Boogaard

Mitchell von Schukkmann 1-5 Yoeri Duijster

Finale:

Kevin Lens (87,23) 4-6 Yoeri Duijster (84,77)

Daarnaast hadden Yoeri Duijster en Kevin Lens met ieder 8 stuks het grootste aandeel in de 48 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogst mogelijk finish van 170 uit handen kwam van Kevin Lens. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Zoals gezegd zullen we dus aanstaande vrijdag de dartszomer in Winners Café te Numansdorp vervolgen met de 7e zomercyclus van de Winners Zomerranking, waarbij er 14 weken lang gestreden zal worden om de rankingpunten en de euro’s, waarna op zondag 16 september de prijzenpot van minimaal €2000,- zal worden verdeeld onder de top 32.

Bekijk de website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws