10-jarige Justin van Tergouw opent jeugdseizoen R.D.B. met 170 finish Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

10-jarige Justin van Tergouw opent jeugdseizoen R.D.B. met 170 finish

10-jarige Justin van Tergouw opent jeugdseizoen R.D.B. met 170 finish

Afgelopen zaterdag, 25 september was er de open dag voor de dartjeugd. Hier werd de volle kalender van de R.D.B. jeugdcommissie gepresenteerd. Het seizoen 2010-2011 wordt er weer veel georganiseerd en we kunnen nog steeds jeugdleden gebruiken, dus als je interesse hebt ben je nog steeds welkom. Natuurlijk hebben we op de open dag ook het belangrijkste gedaan, namelijk darten. De jongste, DJ de Wildt, was eigenlijk nog iets te jong met zijn 7 jaar maar met behulp van dart “Oma” Janet Jansen wist hij het bord toch goed te raken. Op school is hij pas begonnen met rekenen en hier bij het darten krijgt hij dus extra rekenlessen. En als ze 2-3 jaar darten zijn de meeste van de dartsjongeren ware rekenwonders zoals vroeger onze ouders ook nog zonder rekenmachine moesten werken. En we hebben er al een paar rondlopen bij de Vrijboom van 10-11 jaar die niet bij te houden zijn met rekenen.

En wat niveau darten betreft twee van die ventjes. Levy Frauenfelder en Justin van Tergouw wisten ook nog een 180-er te gooien en als klap op de vuurpijl wist Justin ook nog de hoogste finish mogelijk te gooien met een 170-finish. Deze twee knapen hebben nog een klein opstapje nodig om de pijlen uit het bord te halen, maar menig volwassen darter beeft al als hij de jongens aan ziet komen met hun opstapje. Het gezelligheidstoernooit werd ook tussen deze 2 beslist in een 4-3 overwinning voor Levy. Aankomende zaterdag 2 oktober is er het ouder-kind toernooi. Ook dit is een gezelligheidstoernooi zonder kosten maar met leuke prijzen. Iedereen is welkom om de jonge van Barnevelds te komen bekijken en ze uit te dagen voor een potje darten in café de Vrijboom.

Ook wil ik het toernooi georganiseerd door de moeder van Justin, Miranda, onder de aandacht brengen. Voor alle informatie hierover klik hier.

Tekst: Jos Megens

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws