1e editie van het Ede Open darts was een schot in de roos met 188 deelnemers Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

1e editie van het Ede Open darts was een schot in de roos met 188 deelnemers

188 deelnemers , een prachtig aangeklede sporthal, 40 dartbanen en een groot podium met alle bedenkbare gadgets, een DJ voor de nodige ambiance de hele dag en een rode loper als binnenkomer, dat waren de ingrediënten voor een geweldige dag vol spannende dartwedstrijden.

Gezien het prachtige weer was de buitenkant van de sporthal aangekleed met een ruim terras, waar uiteraard de nodige dranken werden geschonken, maar werden ook de lekkerste hamburgers gebakken op een heuse green Egg en friet geserveerd.

Eerst werden de poule fases afgewerkt, waarna de eerste 2 van elke poule doorgingen naar de winnaars knock out en de rest naar de verliezers knock out.

Vanaf de kwart finale werden alle wedstrijden gespeeld op de podiumbaan en gevolgd en aangemoedigd door de supporters en een ruim sponsor terras.

In de winnaarsronde ging de titel naar Vincent kamphuis die in de finale Laurens Admiraal versloeg met 5-4 na een 3-4 achterstand. De 3e plaatsen gingen naar Tonny Veenhof en Arno Looijen.

Beste dame was Sharon Straatsma die de finale met 4-0 won van Melanie Vermaas.

In de verliezersronde ging de titel naar Niels Alblas, hij versloeg in de finale Fabian de Groot.

De hoogste finish was met 161 voor de Duitser Maximilian Czerwinski.

Daarom ook een groot compliment voor de organisatie, die kosten nog moeite hebben bespaard om van deze 1e editie een geweldig succes te maken. Wij kijken in ieder geval uit naar de volgende editie 2024.