Aileen de Graaf reageert op 'rel om Noa-Lynn' en benadrukt respect voor Van Leuven Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Aileen de Graaf reageert op 'rel om Noa-Lynn' en benadrukt respect voor Van Leuven

Aileen de Graaf reageert op 'rel om Noa-Lynn' en benadrukt respect voor Van Leuven

Aileen de Graaf heeft via haar Facebookpagina een belangrijke boodschap verspreid met betrekking tot haar recente besluit om niet meer uit te komen voor het Nederlands damesdartsteam, samen met Anca Zijlstra. Dit besluit volgt op het debat rondom Noa-Lynn van Leuven, een transgender vrouw die momenteel deelneemt aan het dames dartsteam. Hoewel dit in lijn is met de geldende regels, heeft het voor verdeeldheid gezorgd binnen de dartscommunity.

In haar post benadrukt De Graaf allereerst het belang van respectvolle communicatie, vooral in een tijd waarin online reacties soms verhit kunnen raken. Ze roept op tot een respectvolle uitwisseling van meningen en benadrukt dat niemand het verdient om op een respectloze manier behandeld te worden, inclusief Noa-Lynn.

Daarna legt ze uit dat haar besluit om geen interviews te geven voortkomt uit de wens om niet bij te dragen aan mogelijke onrespectvolle reacties. Desondanks deelt ze haar persoonlijke toelichting op de situatie. Ze benadrukt dat ze altijd respectvol haar mening heeft geuit, zowel in privégesprekken als richting de dartbond en Noa-Lynn zelf. Hoewel ze verschillende standpunten delen, hebben ze elkaar altijd met respect behandeld.

De Graaf wijst erop dat ze al langere tijd worstelt met het feit dat haar persoonlijke gevoelens niet stroken met de regelgeving omtrent transgender deelname. Dit heeft geleid tot haar beslissing om het team te verlaten, samen met Anca Zijlstra. Ze benadrukt echter dat Noa-Lynn zich aan de regels houdt en dat haar beslissing geen persoonlijke aanval is, maar een uiting van haar standpunt tegenover de bestaande regels.

Ze sluit af met een herinnering dat iedereen recht heeft op zijn of haar mening, maar roept op tot een respectvolle uitwisseling van standpunten. Onrespectvolle reacties worden niet getolereerd. Aileen de Graaf benadrukt dat haar besluit niet voortkomt uit persoonlijke animositeit jegens Noa-Lynn of transgenders in het algemeen, maar eerder uit een principiële onenigheid met de geldende regels. Ze deelt zelfs een persoonlijke anekdote om te illustreren dat ondanks hun meningsverschillen, zij en Noa-Lynn elkaar altijd met respect hebben behandeld.

Het is duidelijk dat De Graaf haar standpunt met zorg en respect heeft verwoord en dat ze hoopt op een constructieve dialoog binnen de dartscommunity.

Noa-Lynn van Leuven heeft recentelijk meerdere talentvolle prestaties geleverd. Ze wist niet alleen een PDC Women's Series te winnen, maar ook een Challenge Tour bij de PDC, een prestatie die nog nooit eerder door een (transgender) vrouw was bereikt.

Het is belangrijk om deze prestaties te erkennen, omdat ze aantonen dat Noa-Lynn een competente en getalenteerde speler is, ongeacht genderidentiteit. Haar succes op zulke grote podia verdient waardering en respect, ongeacht eventuele discussies over regelgeving of beleid.

Het bericht op de Facebook pagina van Aileen de Graaf

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws