Ranking voor Women’s Matchplay na afgelopen weekend: Sherrock neemt koppositie over van Greaves PDC
PDC

Ranking voor Women’s Matchplay na afgelopen weekend: Sherrock neemt koppositie over van Greaves

Ranking voor Women’s Matchplay na afgelopen weekend: Sherrock neemt koppositie over van Greaves

Het afgelopen weekend ging de PDC Women’s Series weer van start met de eerste vier toernooien van het jaar. Niet alleen plaatst de top 2 van deze ranking zich eind dit jaar voor het WK en de winnaar zich voor de Grand Slam, ook plaatst de top 8 van de order of merit vanaf de zomer van 2023 zich voor de PDC Women’s World Matchplay in Blackpool.

Met nog twee weekenden te gaan voor de cut-off belooft het een spannende race te worden. Na een goed weekend voor Fallon Sherrock, ze won twee van de vier toernooien, heeft ze de koppositie van deze ranking overgenomen van Beau Greaves die na een matig weekend nu tweede staat.

Op plek drie vinden we nu Mikuru Suzuki, zij won dit weekend ook een toernooi en gaat daarmee Lisa Ashton voorbij die naar plek vier zakt. Bovendien staat er momenteel een Nederlandse speelster in de top 8: Noa-Lynn van Leuven won haar eerste Women’s Series toernooi ooit dit weekend en pakt daarmee de voorlopige vijfde plaats op deze ranking.

Op plek 6 vinden we Rhian O’Sullivan en Anastasia Dobrmyslova blijft hopen op haar Matchplay debuut, zij staat nu zevende. De huidige nummer 8 is Aoife McCormack maar zij staat in prijzengeld gelijk met de nummer 9 Natalie Gilbert die door privéredenen niet aanwezig was dit weekend.

Datzelfde geldt voor Aileen de Graaf, zij is gezakt naar plek 13. Andere grote namen als Deta Hedman, Trina Gulliver, Vicky Pruim, Kirsty Hutchinson en Lorraine Winstanley hebben ook nog wat werk te doen om richting de top 8 te gaan.

Bekijk hieronder de huidige top 16:

1. Fallon Sherrock (15.600)

2. Beau Greaves (15.500)
3. Mikuru Suzuki (8100)
4. Lisa Ashton (6400)
5. Noa-Lynn van Leuven (5000)
6. Rhian O'Sullivan (4800)
8. Aoife McCormack (3300)

9. Natalie Gilbert (3300)

10. Katie Sheldon (3200)
11. Lorraine Hyde (3000)
13. Aileen de Graaf (2500)
14. Deta Hedman (2300)
15. Vicky Pruim (2300)
16. Maria O'Brien (2200)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws