Al het laatste nieuws over darten in Nederland Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Al het laatste nieuws over darten in Nederland

Al het laatste nieuws over darten in Nederland

Lees hier al het laatste nieuws over darten in Nederland. Alle actualiteiten en belangrijke gebeurtenissen worden voor de echte darts liefhebber op een rij gezet.

Belangrijke evenementen op de kalender

Hier wordt al het sportnieuws in Nederland over het dartsspel als eerste aan je aangeboden. Natuurlijk is het leuk om te weten welke evenementen er op korte termijn op de kalender te vinden zijn, je ziet hier gelijk het overzicht;

feb 2020 - mei 2020 Premier League darts

Het is al begonnen, maar tot mei valt er nog te genieten van de Premier League darts. In deze competitie nemen de beste ter wereld het tegen elkaar op. Daarom staan de meeste partijen garant voor spektakel.

maart 2020 - U.K. Open

Voor dit grote toernooi is het Verenigd Koninkrijk nemen de grootste darters het tegen elkaar op. Het zal plaatsvinden in het eerste weekend van de maand maart.

juni 2020 - PDC World Cup

De PDC staat als sinds jaar en dag bekend als de sterkste dartsbond. In juni zal er tussen alle darters die hierbij zijn aangesloten worden gestreden om de felbegeerde World Cup titel. Reden genoeg om weer te kijken dus!

Raymond van Barneveld stopt na glansrijke loopbaan

Als er iemand is die het darten in Nederland op de kaart heeft gezet is het Raymond van Barneveld wel. Met vele titels en bloedstollende wedstrijden zorgde hij er eigenhandig voor dat de sport overal in het land geliefd werd. Na het afgelopen seizoen koos hij ervoor om op 52-jarige leeftijd voor goed zijn pijlen op te bergen.

De laatste jaren werd het steeds moeilijk om te blijven presteren in de top. Aan het begin van zijn loopbaan speelde van Barneveld bij de BDO bond alvorens hij in 2006 de overstap maakte naar de prestigieuze PDC. Hier heeft hij in totaal dus een kleine 14 jaar nog gespeeld.

Omdat een grootheid in de sport als deze natuurlijk een groots afscheid verdient is dit er ook gekomen. Op zijn afscheidsavond in de AFAS live kwamen zowel fans, als oude concurrenten en andere grootheden uit de sport samen. Er werd nog eens een demonstratie gegeven en er werden wedstrijden gespeeld in paren waarin ´Barney´, zoals zijn bijnaam luidt, het opnam tegen andere. Daardoor is zijn carrière inmiddels officieel ten einde.

[caption id="attachment_332484" align="aligncenter" width="600"]

Al het laatste nieuws over darten in Nederland

2020-2-9 Barney Dome afscheid van Raymond van Barneveld[/caption]

Michael van Gerwen is de troonopvolger

Lang voordat Raymond van Barneveld stopte was al duidelijk dat zijn vervanger klaar stond. De Brabander Michael van Gerwen wordt over het algemeen gezien als de beste darts speler ter wereld. Dit bevestigde hij door in 2014 de jongste speler ooit te worden die de finale van het PDC wereldkampioenschap won. Dit zou echter nog lang niet zijn laatste zege zijn. Omdat hij nog steeds relatief jong is lijkt hij nog een lange carrière in het verschiet te hebben.

Na 2014 wist hij in 2017 en 2019 ook te winnen. Helaas voor ´Mighty Mike´ ging het in de afgelopen editie mis in de finale. Hij was weliswaar de torenhoge favoriet, maar verloor van de Schot Peter Wright in de laatste partij van het toernooi. Desalniettemin heeft hij het enorm goed voor elkaar. Hij gooide al miljoenen bij elkaar door het vele prijzengeld wat hij met al zijn overwinningen kon opeisen.

Wedstrijden om naar uit te kijken

De Premier League darts staat garant voor spektakel. In deze competitie nemen alleen de echte toppers het tegen elkaar op. Daarom zijn er steevast veel wedstrijden om in de agenda te noteren. Zo zijn voor alle fans in Nederland de partijen van Michael van Gerwen natuurlijk interessant.

Vooral de confrontaties tussen hem en de andere spelers van de automatisch geplaatste top 4 zijn normaal gesproken top partijen. De andere darters zijn Rob Cross, Gary Anderson en Peter Wright, die van Gerwen versloeg in de finale van het wereldkampioenschap. Genoeg redenen dus om in te schakelen als echte dartsfan en zoveel mogelijk te gaan kijken.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws