Phil Taylor: "Onze rivaliteit is de mooiste ooit in de dartsport" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Phil Taylor: "Onze rivaliteit is de mooiste ooit in de dartsport"

Phil Taylor: "Onze rivaliteit is de mooiste ooit in de dartsport"

Veel spelers hebben we al aan het woord gehoord tijdens de avond van de BarneyDome. Uiteraard kwam ook de vijfvoudig wereldkampioen zelf aan het woord.

"Natuurlijk kan je altijd meer doen. Ik wil altijd winnen, maar vanavond is geen WK. Het gaat momenteel heel goed met me. Na het WK had ik het even heel zwaar. Ik ben bezig om een jeugdcompetitie en profteam op te zetten, maar daar zijn sponsors voor nodig. Ik wil graag mijn kennis en ervaring opdragen."

Op de vraag over het hoogtepunt in zijn carrière was hij duidelijk: ''11 januari 1998, toen ik de WK-finale van Richie Burnett won. Het is ongelofelijk wat er sindsdien gebeurd is. Ik heb vijf WK-finales gewonnen en zorgde voor een dartsgekte in Nederland."

Ondanks dat Raymond van Barneveld en Phil Taylor beiden gestopt zijn, lijkt de rivaliteit tussen beide grootheden nog niet over: "Taylor heeft 16 wereldtitels, maar hij heeft niet zo'n avond gehad als ik ga hebben."

Aan het begin van de avond werd Raymond van Barneveld ook op het podium geïnterviewd. De Hagenees liet weten:

"De laatste 14 maanden waren bizar. Er kwamen mensen naar me toe dat ik niet kon stoppen, want dan zouden zij geen darten meer gaan kijken. Het is mooi dat er zoveel mensen gekomen zijn. Vanavond is voor de fun, maar we willen wel winnen," sloot Raymond af.

Ook Phil Taylor, die hem na zijn laatste wedstrijd op het podium in de AFAS Live, zijn pijlen gaf, had mooie woorden over voor onze landgenoot: "Onze rivaliteit is de mooiste ooit in de dartsport. Door hem ben ik een winnaar geworden."

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws