Alle uitslagen en verslagen van SuperLeague speelweek 5 op een rij Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Alle uitslagen en verslagen van SuperLeague speelweek 5 op een rij

Alle uitslagen en verslagen van SuperLeague speelweek 5 op een rij

De vijfde speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Steven van Leijen (Café Sante Leiden) een 170-finish gooide. De volgende speekweek van de SuperLeague staat gepland voor zaterdag 25 november.

Hoofdklasse
Het is erg spannend aan kop in de Hoofdklasse. Gouwetéén-Hemco blijft met dertien punten bovenaan staan, na de winst van afgelopen weekend tegen DKE RW Repair. De ploeg uit Den Haag was thuis niet opgewassen (3-7) tegen Gouwetéén-Hemeco. Vlak achter de koploper staan twee ploegen op twaalf punten: Team Winsum Sneek en Café De Dissel. De Friezen wonnen zaterdag in eigen huis met 7-3 van De Dartshop ’t Vrijthof Allstars, terwijl de mannen van De Dissel in Staphorst nipt te sterk waren voor Oranjebar Mariahout: 6-4. Martijn Dragt stelde de overwinning veilig door in de captainsgame Andy Baetens (4-1) te verslaan. Verder was Goudenregenbar veel te sterk op bezoek bij Dart Team Venlo: 1-9. SLT Langhenkel vastgoed en Bosgenoegen speelden tot slot gelijk in Heerde (5-5).

Overgangsklasse A
Twenty Six Urk staat na vijf speelweken eindelijk alleen bovenaan in de Overgangsklasse A. De Urkers wonnen op bezoek bij SLT Tasmania Groningen (4-6), terwijl directe concurrent SLT Die Gaststube in eigen huis gelijkspeelde tegen De Stam. Geert Nentjes was de gevierde man bij Urk, door de captainsgame zonder legverlies binnen te slepen en de winst te pakken. Haye Jan Nicolay had dat ook kunnen doen voor Die Gaststube, maar verloor (1-4) van Wesley Harms. Verder was er een monsteruitslag voor Vostars United. De ploeg liet niets heel van SLT De Karre en won zonder partij te verliezen: 10-0. Café Kremer en SuperLeague Stadskanaal eindigden op gelijke hoogte (5-5). Marcel Snippe won de captainsgame van Dennis van der Ende. Ten slotte versloeg SLT de Planeet de mannen van Visco Urk met 6-4. Visco Urk en SuperLeague Stadskanaal staan allebei met slechts één punt onderaan de competitie.

Overgangsklasse B
Er is een nieuwe koploper in de Overgangsklasse B: ’t Voorhuys. De confrontatie van zaterdag met Xtreme sport Tilburg in Beesd werd een prooi voor de thuisploeg: 7-3. ’t Voorhuys gaat nu met dertien punten aan kop, gevolgd door Xtreme sport Tilburg en Binnadorst. Laatstgenoemde was afgelopen weekend te sterk voor De Reünie-Adro Parket (6-4) en staat daardoor vlak achter de koploper. Verder was er een overwinning voor de mannen van SLT De Salamander. Op bezoek bij Pluym Schilderwerken waren de gasten nipt beter: 4-6. Door de nederlaag van Pluym Schilderwerken staat de ploeg nu met drie punten onderaan in de Overgangsklasse B. Dartcafé Nouveau boekte daarnaast een goede overwinning tegen SL Rijnvogels Duurzaam (7-3), terwijl het duel tussen SL Dubbel10 Arnhem en Fanatics Weert geen winnaar kende: 5-5.

Overgangsklasse C
De Moriaan is tot dusver niet te stoppen in de Overgangsklasse C van de SuperLeague. De heren uit Kampen haalden afgelopen zaterdag hun vijfde overwinning op rij binnen. Deze keer was De Moriaan in eigen huis te sterk voor PrimaDarts: het werd 7-3. De nummer twee, Oranjestad United, volgt op drie punten achterstand. Oranjestad United won ook met 7-3, maar dan van De Moriaanse Gladiolen. Een dikke uitslag was er zaterdag in Breda. Thuisploeg De Haagse Poort kreeg een draai om de oren van SuperLeague Rotterdam, dat met overtuiging zegevierde: 1-9. Hekkensluiter Hippo Hilversum pakte afgelopen weekend een puntje tegen Sonny’s Darts / Café De Stoof. De thuisploeg leek op weg naar een nederlaag, ware het niet dat Ricardo Ham de captainsgame van Ron Meulenkamp won. Daarmee was de 5-5 een feit. Het laatste duel van afgelopen weekend in de Overgangsklasse C werd een prooi voor Café Sante Leiden. In eigen huis rekenden zij met 7-3 af met SL Watergoor Bastards uit Nijkerk. Steven van Leijen maakte de winst extra mooi door een 170-finish te gooien.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws