GSoD resterende laatste 16 partijen: Van Gerwen en Noppert uitgeschakeld PDC
PDC

GSoD resterende laatste 16 partijen: Van Gerwen en Noppert uitgeschakeld

GSoD resterende laatste 16 partijen: Van Gerwen en Noppert uitgeschakeld

Donderdagavond werden de resterende laatste 16 wedstrijden afgewerkt op de Grand Slam of Darts 2023. Nummer drie van de wereld Michael van Gerwen en Danny Noppert gingen op jacht naar een plek bij de laatste acht. Eerstgenoemde moest met de Australiër Damon Heta afrekenen. UK Open 2022 winnaar Danny Noppert kwam tegenover voormalig Lakeside kampioen Stephen Bunting te staan.

Beide Nederlanders zijn uitgeschakeld. Allereerst verloor Danny Noppert met 4-10 van Stephen Bunting. Ook Michael van Gerwen redde het niet tegen Damon Heta. De Brabander pakte zeven legs, niet genoeg voor een plek in de volgende ronde. Hiermee zijn er geen Nederlanders meer in het toernooi.

De avond ging van start met de partij tussen debutant Stowe Buntz en Andrew 'Goldfinger' Gilding. UK Open 2019 winnaar en regerend World Matchplay kampioen Nathan Aspinall sloot de avond af tegen Rob Cross.

The Asp
werd vorig jaar de runner-up nadat hij zijn meerdere moest erkennnen in de winnaar Michael Smith. Dit jaar is de laatste 16 het eindstation. Rob Cross was met 10-8 de betere. Debutant Stowe Buntz blijft verrassen. Ook deze ronde werd in winst omgezet. Andrew Gilding werd met 10-5 uit het toernooi gezet.

Kwartfinales
Stowe Buntz v Stephen Bunting
Damon Heta v Rob Cross

De kwartfinales werden gespeeld over best of 19 legs cq first 10 legs. Het toernooi is live te zien op ViaPlay.

Laatste 16

Stowe Buntz (88.06) 10-5 Andrew Gilding (91.74)
Buntz begint en behoudt de openingsleg. Hij dendert verder naar 5-0. Pas in leg 6 is Gilding op het scorebord. Met d20 eist Buntz zijn voorsprong van twee legs weer op. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Met een 110 finish pakt Gilding zijn derde leg, de eerste 100+ finish in de partij. Na 9-4 is de debutant dicht bij de overwinning. Goldfinger kan de partij nog verlengen met zijn d8 maar in de volgende leg zorgt Buntz wederom voor een stunt door de kwartfinale te bereiken.


Danny Noppert (85.41) 4-10 Stephen Bunting (90.83)
Bunting begint en behoudt zijn leg met d8. Na gemiste dubbels kan de Fries zijn leg behouden en de stand is gelijk. Via tops komt Bunting weer op voorsprong waarna hij 4-1 laat noteren. Bunting gooit de maximale score in zijn eerste en tweede beurt. Geen 9-darter, hij mist de tweede pijl. Noppert snoept de leg af met een 136 finish. Na 6-2 van Bunting wint Noppert zijn derde leg met d10. Het wordt 8-3 voor zijn opponent. Beide heren missen dubbels. Noppert trekt aan het langste eind met d10. Na 9-4 van The Bullet is de kwartfinale nabij. Hij eindigt in stijl met een 121 finish.


Michael van Gerwen (94.38) 7-10 Damon Heta (91.23)
Heta mag beginnen. Hij behoudt zijn leg met d16. Met onder meer 2 x 100 en 177 scores en zijn 25 finish brengt Van Gewren de stand in evenwicht. Ook de volgende twee legs worden verdeeld. Met een 96 finish komt de Nederlander voor de eerste keer op voorsprong, ook weet hij te breken. De twee opeenvolgende legs gaan wel met de darts mee, waarna de Australiër met een 112 finish gelijkmaakt. Bij de volgende pauze leidt Heta met 6-4. De vier opeenvolgende legs worden verdeeld. Na tops van Heta bungelt Van Gewren op het randje van uitschakeling. Hij verlengt de partij nog met o.a. 171 en d12 maar heir blijft het bij. Alle Nederlanders liggen uit het toernooi.

Nathan Aspinall (103.44) 8-10 Rob Cross (103.97)
Rob Cross mag aan de laatste partij van de avond en de laatste partij in deze ronde beginnen. Hij behoudt zijn leg met een 25 finish via d8. Zijn tegenstander maakt gelijk en gooit daarna de maximale score in zijn eerste beurt. Met d4 wordt de leg gewonnen. Met onder meer een 116 finish komt Cross op 4-1. Aspinall start de volgende leg met 180, gevolgd door 140. Met d4 pakt hij zijn tweede leg. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Voltage komt op 8-5. Met een 81 checkout kan The Asp zijn achterstand verkleinen. Na 9-6 van Cross staat de runner-up van 2022 op de rand van uitschakeling. Aspinall knokt en komt tot 8-9. Cross raakt d18 en is door.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws