Alle verslagen en uitslagen LaCo heren en dames van speelweek 9 op een rij Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Alle verslagen en uitslagen LaCo heren en dames van speelweek 9 op een rij

Alle verslagen en uitslagen LaCo heren en dames van speelweek 9 op een rij

Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun negende wedstrijdronde van het seizoen 2023/2024 af. Hieronder een terugblik op de gespeelde partijen. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 9 maart 2024.

LaCo Heren
DONHN en DOT gaan na speelweek negen samen aan kop in poule A bij de heren. DOT had op bezoek in Almaar de kans om een gaatje te slaan, maar slaagde daar niet in. DONHN was uiteindelijk met 11-6 te sterk voor DOT. Daarmee hebben beide ploegen nu zes overwinningen uit acht wedstrijden achter hun naam staan. Vlak daarachter staan DBMN, dat afgelopen weekend vrij was, en DVS, dat in eigen huis nipt verloor van de heren van de VDO. In Steyl kwam het bij 8-8 aan op de sologame, waar Jules van den Hombergh succesvol was voor de VDO. Het duel tussen de SDC en DID wordt op zaterdag 16 maart gespeeld.

In poule B is het er na afgelopen zaterdag alleen maar spannender op geworden. De leiding in de poule is nog steeds in handen van DBBR, maar de koploper verloor zaterdag wel op bezoek bij de RDB in Arnhem. De RDB won uiteindelijk vrij overtuigend: het werd 11-6. De heren van de DOGD bezetten de tweede plek in de competitie, met vijf overwinningen. Afgelopen weekend moest de DORA het ontgelden. In Landmeer kreeg de ploeg met een minimaal verschil het deksel op de neus: 8-9 voor de DOGD. Het derde duel in de poule werd een op papier relatief makkelijke overwinning voor DBA tegen de BDC (11-6). Een hoop partijen gingen echter nipt met 3-2 naar de thuisploeg, waardoor de score allicht ook zomaar andersom had kunnen zijn. De heren van de FDB waren zaterdag vrij.

LaCo Dames
Bij de dames in poule A hebben de twee teams met de hoogste positie in de poule hun partijen zaterdag gewonnen. De SDC had thuis totaal geen moeite met de dames van DID. Het werd liefst 10-1 in Heerde. Alleen Veerle Hamelink redde de eer voor DID door de single te winnen. Het andere duel werd een prooi voor de VDO. De dames waren op bezoek bij DVS in Deventer. Deze partij was wat spannender, maar eindigde desondanks in een vrij rappe winst voor de VDO: 4-7. Koploper DBMN en de dames van DONHN kwamen afgelopen weekend niet in actie.

Het enige duel in de tweede poule bij de dames ging tussen de RDB en DBBR. De eerste twee singlepartijen van Marlous Focke en Cindy Blanken gingen naar de gasten, maar daarna was koploper RDB oppermachtig. De resterende negen punten werden gepakt door de dames van de RDB: eindstand 9-2. Met zes overwinningen uit zes wedstrijden is de RDB hard op weg naar poulewinst. De dames van de FDB, DBA en DSWN hebben nu allemaal vijf wedstrijden gespeeld en waren afgelopen weekend vrij.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws