Dennie Bos en Anneke Kuijten winnen de wildcards Darts4KWF Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dennie Bos en Anneke Kuijten winnen de wildcards Darts4KWF

Dennie Bos en Anneke Kuijten winnen de wildcards Darts4KWF

Stichting Darts4, is een initiatief van Marja Hendriks en Anton van Hemert, naar aanleiding van de constatering in 2010 van borstkanker bij Marja. Beide zijn fervent darters en Marja heeft zelfs twee keer aan het Winmau World Masters meegedaan. Een prestatie waar zij nog met trots en plezier op terug kijkt. “Als dartster een ultieme ervaring om tussen alle topspelers aan zo een professioneel toernooi mee te doen”, zegt Marja.

Zaterdag 18 augustus met de zon aan een strakke heldere hemel vond het eindtoernooi plaats in de Korenbeurs te Utrecht. Na het hele land doorkruist te hebben met rankings ging het zaterdag om de wildcards voor de Winmau World masters 2012. Met de steun van de NDB en de samenwerking met Dart9 kan de organisatie terug kijken op een uniek concept met een geweldig resultaat. In totaal is er € 8424,51 opgehaald voor het KWF.

Bij de dames is het Anneke Kuijten die met een ticket in de binnenzak de oversteek gaat maken naar Engeland alwaar ze een gooi gaat doen naar de Winmau World Masters titel. De Brabantse versloeg Kaylee de Priester met 4-0 in de halve finale en in de finale van de 21 jarige Laura Schudde. De in Rotterdam woonachtige Debby Van De Graaf-de Vos verloor met 2-4 van Schudde in de halve finale.

Bij de heren was het Dennie Bos uit het Friese Aldeberkeap (Oldeberkoop) die furore maakte. De Fries kan samen met Anneke Kuijten zijn koffers klaar zetten voor de oversteek naar Hull. Bos won de finale met 2-1 in sets van Jeroen Geerdink die op zijn beurt in de halve finale Dennis Klamer van een kans op het goud weerhield. De Zweed uit Purmerend Bas van Elk verloor de halve finale met 5-2 van de latere winnaar Dennie Bos.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws