Chris Landman koploper in groep A van de Modus Super Series, Konterman 2de Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Chris Landman koploper in groep A van de Modus Super Series, Konterman 2de

Chris Landman koploper in groep A van de Modus Super Series, Konterman 2de

Chris Landman staat na dag twee op de eerste plaats in groep A van de Modus Super Series. Ook na de eerste dag stond Landman op de eerste plaats, woensdag de laatste dag waarna de groepswinnaar rechtstreeks is geplaatst voor de finale op zaterdag.

Naast Landman zitten ook Ryan de Vreede en Arjan Konterman in groep A, Konterman bezet de tweede plek en voor de koploper van de NDB ranking Ryan de Vreede zit het nog niet mee. De Vreede staat op de vijfde plek.

Modus Super Series

Wekelijks wordt er een toernooi gehouden met 12-spelers die geen PDC tourkaart hebben, deze 12 spelers worden verdeeld over drie groepen A, B en C. In groep A komen 6 spelers, 3 gaan er naar groep B en nog eens 3 naar groep C. Groep A spelen van maandag tm woensdag, op donderdag komen de 3 spelers uit groep B in actie gevolgd door groep C op vrijdag. Groep B spelen op donderdag en vrijdag in de avond en groep C komt overdag in actie op donderdag en vrijdag. De groep A winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de finale avond op zaterdag. De overige vijf uit groep A worden verdeeld over groepen B en C. Hierdoor bestaan de groepen B en C eveneens uit 6 deelnemers. De nummers 2 en 3 in groep A gaan naar groep B, nummers 4, 5 en 6 gaan naar groep C.

De drie 'beste' spelers uit groep B en de twee 'beste' spelers uit groep C gaan eveneens naar de finale op zaterdag. Hiermee komt het deelnemersveld van de zaterdagen uit op 6 spelers (Groep A winnaar, 3 beste uit groep B en 2 beste uit groep C)

De finale avond wordt gespeeld op zaterdagavond vanaf 22.00 uur, waar de spelers strijden in een kleine groepsfase, gevolgd door halve finales en een finale om de wekelijkse winnaar te bepalen. De week daarop begint de competitie opnieuw, met twaalf nieuwe spelers die strijden om de titel. Na twaalf competitieweken strijden de twaalf wekelijkse winnaars in 'Champions Week', die elke dertiende wedstrijdweek wordt gespeeld om te beslissen wie de Series wint en een plaats op het erebord verdient.

De Modus Super Series zijn zes dagen per week te volgen via youtube.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws