Beste dart toernooien om te kijken in 2020 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Beste dart toernooien om te kijken in 2020

Beste dart toernooien om te kijken in 2020

Helaas zijn de toegangskaarten voor de grote dart toernooien vaak in een snel uitverkocht. Toch hoef je niets te missen van jouw darter. De grote toernooien worden live op TV uitgezonden. Ben je niet thuis? Geen probleem, dan stream je gewoon de wedstrijd en kijk je op je smartphone of tablet!

Je hoeft geen dart wedstrijd meer te missen

De dartskalender van PDC (Professional Darts Corporation) telt dit jaar maar liefst 150 dagen. Er staan 17 Premier League-avonden gepland, waaronder twee dagen in het Rotterdamse Ahoy op 9 en 10 september! Leeuwarden staat voor 15 en 16 september op de agenda voor de Players Championship.

In Nederland worden de dart wedstrijden door RTL 7 uitgezonden op televisie of je kan de wedstrijd bekijken via internet. Mocht je niet thuis zijn, dan kan je gewoon via livestream het dart toernooi bekijken. Via een veilige en snelle internetverbinding van DAZN Nederland VPN kun je het hele toernooi volgen.

Deze VPN-verbinding is speciaal voor alle (live) sportprogramma’s die je via internet kan kijken, je wordt niet afgeknepen wat een groot voordeel is. Het maakt niet uit of je in Nederland bent of in het buitenland verblijft, zorg dat je niets mist van dit weerzinwekkend toernooi.

De vijf grootste dart toernooien in 2020

De dartsorganisatie PDC organiseert ieder jaar de grote prestigieuze dart toernooien. De vijf grootste professionele dart evenementen voor 2020 zijn:

  1. Wereld Kampioenschap Darts
  2. Premier League Darts
  3. UK Open
  4. World Matchplay
  5. World Grand Prix

WK Darts

De Wereld Kampioenschap Darts 2020-2021 vindt (onder voorbehoud) plaats van 11 december 2020 tot en met 1 januari 2021. Het wordt een spannend kampioenschap want in 2020 won Peter Wright van titelverdediger en favoriet Michael van Gerwen. Wright won een prijzenpot van 200.000 pond!

De WK Darts worden gehouden in het Alexandra Palace in Londen. Het toernooi vindt jaarlijks plaats rond de Kerstperiode met de finaledag op 1 januari. Daarmee is het altijd de eerste grote finale van het nieuwe jaar!

Premier League Darts

Het nieuwste grootste darttoernooi is de Premier League Darts, wat eigenlijk een kleine competitie is. Het is één van meest populaire en opwindende evenement voor de dartsport. Slechts acht spelers strijden ieder jaar om de titel. De top-4 van de PDC-wereldranglijst worden vergezeld door wild-cards. De wedstrijden vinden voor 16 weken lang plaats op donderdagavond. Dit jaar speelt de mini-competitie zich af van 6 februari t/m 21 mei. In 2019 veroverde Michael van Gerwen zijn vijfde titel. De vraag is of hij dit jaar zijn titel kan verdedigen.

UK Open

Bij dit evenement zijn er 128 deelnemers die mogen meedoen aan het hoofdtoernooi. De UK Open staat bij de darters ook wel bekend als de FA Cup. Het is een eerbetoon aan het voetbaltoernooi dat in Engeland wordt gehouden. De deelnemerslijst van de UK Open is zeer divers, omdat alle spelers in aanmerking kunnen komen voor een kwalificatie. Dat is het unieke aan dit toernooi. Dit betekent ook dat topspelers op ieder moment tegen elkaar kunnen spelen. De voorrondes worden gehouden door heel Verenigd Koninkrijk.

World Matchplay

De World Matchplay wordt beschouwd als het één na grootste darts toernooi. Het is zeer populair onder de fans. Dit heeft mede te maken doordat het in juli wordt gehouden, wanneer veel mensen vakantie hebben. Het toernooi wordt gespeeld in Blackpool, een populaire Engelse vakantiebestemming aan zee.

Dit is het enige grote darttoernooi dat door een Amerikaan is gewonnen, namelijk Larry Butler. Hij won dit toernooi in 1994.

World Grand Prix

Ieder jaar vindt in oktober de World Grand Prix plaats, waarbij 32 spelers strijden om de titel. Het toernooi wordt gespeeld in vijf rondes, waar bij iedere ronde deelnemers afvallen. Het onderscheidt zich van de andere toernooien, omdat iedere leg geopend moet worden met een dubbel.

Al deze toernooien en meer sportevenementen kun je natuurlijk in het echt bijwonen. Kun je er niet bij zijn, dan kijk je gewoon via live streaming met een veilige VPN-verbinding. Zo hoef je nooit je favoriete sporter te missen en kun je genieten van de sportprestaties die dit jaar plaatsvinden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws