Dartpijl als laatste groet tijdens het afscheid van Toon Greebe vrijdag 20 oktober Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dartpijl als laatste groet tijdens het afscheid van Toon Greebe vrijdag 20 oktober

Dartpijl als laatste groet tijdens het afscheid van Toon Greebe vrijdag 20 oktober

Afgelopen maandag overleed Toon Greebe, de Bosschenaar mocht slechts 35-jaar worden. Vrijdag aanstaande is de crematie van de voormalig PDC WK-deelnemer en Polish open kampioen van 2019. De familie doet een oproep om vrijdag een dartpijl mee te nemen naar het afscheid van hun Toon.

Greebe stond in drie WDF finales, hij werd in 2019 runner-up tijdens de Police Masters, runner-up in Wales tijdens het Welsh Open men 2010 en won in 2019 het Polish Open Men. De Brabander speelde twee keer het PDC World Championship Darts, 3 keer het UK open, één keer het European Championship in 2099 waar hij bij de laatste 32 met 6-2 verloor van Phil Taylor. Vier edities van de Winmau World Masters mocht Greebe zijn pijlen laten spreken waar hij in 2017 de laatste 16 haalde. Tijdens het grootste toernooi ter wereld de Dutch Open wist hij tweekeer de laatste acht te halen.

In 2017 sloeg het noodlot toe en moest hij een amputatie ondergaan, de Brabander bleef knokken en stond weer met prothese aan de oche. Waarna hij zelfs in 2019 het Polish open won. Het zat Greebe niet mee en hij kreeg nierfalen en meer en meer problemen met de bloedvaten waardoor vorig jaar ook een amputatie moest ondergaan aan het andere been. Het darttalent heeft gevochten als een leeuw maar kon deze strijd niet winnen waarna Toon Greebe op 35-jarige leeftijd op maandag 16 oktober 2023 thuis is overleden. Vandaag donderdag is er nog gelegenheid persoonlijk afscheid te nemen van Toon die bij zijn moeder thuis is.
Zie de kaart met gegevens hieronder.

Vrijdag is de crematie om 16:00 uur in Vlijmen, de familie heeft gevraagd om kenbaar te maken een dartpijl mee te nemen die tijdens de laatste groet in het dartbord gedaan kan worden.  

Dartpijl als laatste groet tijdens het afscheid van Toon Greebe vrijdag 20 oktober

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws