Davy van der Zande voorkomt drie op een rij voor Yoeri Duijster op Oranjebar Super Ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davy van der Zande voorkomt drie op een rij voor Yoeri Duijster op Oranjebar Super Ranking

Davy van der Zande voorkomt drie op een rij voor Yoeri Duijster op Oranjebar Super Ranking

Dinsdag 21 mei was het tijd voor de derde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #30. Het werd een avond met veel spektakel, 11 hoge finishes tussen de 110 en 164 maar niet de 127 voor de Mysterie Box die dus gesloten bleef. Verder waren er nog 20 maximale scores te noteren waarvan acht voor Davy van der Zande en zes van Yoeri Duijster.

De groepsfase kon snel worden afgewerkt waarna Toon Greebe, Yoeri Duijster, Axel Goverde, Roy Kivit, Davy van der Zande, Jefferey Brands, Rick de Bie en Oswin Streden aan de kwartfinales konden beginnen. Hierin bleken Davy, Toon, Yoeri en Oswin de sterkste. Zoals de eerder genoemde hoge finishes en maximale scores van Davy en Yoeri al doen vermoeden waren zij de spelers die overbleven om de finale te spelen.

De overige deelnemers waren in de verliezersronde ondertussen ook bij de halve finales aangeland. Hierin troefde de heren André Duijster en Barry Hubers de dames Lincy Gloudemans en Annemarie Linders af. Het werd dus een herenfinale om de troostprijs waarin het uiteindelijk wel zeer spannend werd en het maximale aantal legs moest worden gespeeld voordat een winnaar kon worden aangewezen. Het werd tenslotte André Duijster die aan het langste eind trok en met 3-4 de troostprijs pakte.

De finale tussen Yoeri Duijster, die voor de derde keer op rij in de finale stond en de laatste twee won, en Davy van der Zande werd ook een mooi spektakel waarbij de legs evenredig verdeeld werden totdat bij de tussenstand van 4-3 in het voordeel van Davy diezelfde Davy kans zag om de beslissende break te maken en daarmee de finale te winnen. Geen dubbele “Duijster” zege dus deze avond en ook niet een derde victorie op rij voor Yoeri. Wel een verdiende overwinning voor Davy van der Zande die hiermee weer een basis legt om zich te kwalificeren voor de finaledag.

Uitslag OSR#30 kwalificatie dag ; 1. Davy van der Zande 2. Yoeri Duijster 3. Toon Greebe en Oswin Streden.

Kwalificatiedag 4 van de Oranjebar Super Ranking 30 wordt gespeeld op dinsdag 28 mei 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws