De Barnstee, Eddies Druijfjes en Burgemeester in SuperLeague 2022-2023 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

De Barnstee, Eddies Druijfjes en Burgemeester in SuperLeague 2022-2023

De Barnstee, Eddies Druijfjes en Burgemeester in SuperLeague 2022-2023

De Barnstee trof Holthuis in de promotie- / degradatiewedstrijd voor een ticket in de Superleague voor komend seizoen. Holthuis kende een moeilijk jaar, stond het gehele seizoen onderin, maar wist op de slotdag rechtstreekse degradatie te ontlopen. De Barnstee won hun kwalificatiepoule, maar verloor de finale van Café de Karre met 1-6. Holthuis mocht thuis in Westerhaar spelen tegen de mannen uit Emmen en zoals zo vaak tijdens deze kwalificatie voor de Superleague, bleek het thuisvoordeel niet te bestaan. De Barnstee won met 3-6 en vervangt komend seizoen Holthuis in de Overgangsklasse A.

In de Overgangsklasse B zorgde De Burgemeester voor een Houdini act, door op de laatste speeldag vrij onverwacht te winnen bij Klumpke. Door die zege werden ze negende, na bijna het hele seizoen laatste te hebben gestaan. In Bavel kwam Texsaloon Strijders uit Ermelo op bezoek, die na de verloren finale tegen Dubbel 10 uit Arnhem dus een herkansing kregen. Het werd een ongelofelijke thriller! De Burgemeester kwam met 2-0 voor, maar Texsaloon boog dat om naar 2-4. Het werd 3-5 en Texsaloon kwam op matchpoint. De laatste koppel en de laatste solo gingen echter naar de gastheren en dus stond het 5-5. Een allesbeslissende extra solowedstrijd ging beslissen wie er komend seizoen Superlea-gue mag gaan spelen. Daan Bastiaans wist voor De Burgemeester met 4-0 te winnen van Patrick Maat en dus blijven de mannen uit Bavel in de Overgangsklasse B gooien.

In Overgangsklasse C was Eddies Druijfjes met onder andere Owen Roelofs en Jeroen Mioch op papier de grote favoriet, maar ze verloren een wedstrijd in de poule en werden nog nipt tweede, wat recht gaf op de promotie- / degradatiewedstrijd tegen De Ganzerik uit Breda. De Brabanders hadden het moeilijk in de sterke Overgangsklasse en wisten al een tijdje dat ze 9e gingen worden. In een spannen-de wedstrijd was de laatste solo doorslaggevend, Owen Roelofs won van Corne van Mastrigt en daar-mee werd het 4-6 voor Eddies Druijfjes. De mannen uit Houten gaan dus de SuperLeague in.

Tekst Marko Bok & NDB

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws