De kunst van de finish: top darters en hun ongeëvenaarde precisie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

De kunst van de finish: top darters en hun ongeëvenaarde precisie

De kunst van de finish: top darters en hun ongeëvenaarde precisie

Darts Orakel heeft berekend dat Michael van Gerwen over de afgelopen tien jaar met 42,9% op de tweede plaats staat qua beste finishpercentages, gebaseerd op spelers die minimaal 1000 pogingen op een dubbel hebben gewaagd.

Het is belangrijk te vermelden dat Darts Orakel zijn analyse baseert op televisietoernooien. Bovenaan de lijst staat nog steeds Phil Taylor met een finishpercentage van 43,2%, ondanks dat deze legendarische darter al zes jaar met professioneel darten is gestopt. De inmiddels 63-jarige Engelsman heeft 284 finales gespeeld, waarvan hij er 237 heeft gewonnen. Het hoogste televisiegemiddelde van 'The Power' was 118,66, terwijl zijn hoogste geregistreerde gemiddelde 120,24 bedroeg. Taylor behaalde deze score tijdens de Championship League of Darts in 2012. Het record voor het hoogste gemiddelde tijdens een officiële wedstrijd staat momenteel op naam van José de Sousa, die een gemiddelde van 127,00 noteerde. Michael van Gerwen heeft het hoogste televisiegemiddelde; de Brabander wierp een indrukwekkende 123,40 tijdens een Premier League-wedstrijd in 2016.

Hier is een overzicht van de vier beste spelers op basis van finishpercentages met ten minste 1000 dubbele pogingen in de laatste tien jaar:

1. Phil Taylor - 43,2%

2. Michael van Gerwen - 42,9%

3. James Wade - 42,4%

4. Mensur Suljović - 41%

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws