Gian van Veen toch in de erelijst van de German Darts Grand Prix ondanks verlies tegen Noppert PDC
PDC

De eerste editie van de German Darts Grand Prix vond plaats in Mannheim, waar Michael van Gerwen in 2017 kampioen werd. Na deze editie verhuisde de German Darts Grand Prix naar München.

Ook in München wist Van Gerwen de tweede en derde editie op zijn naam te schrijven. In 2020 en 2021 werd het toernooi vanwege covid van de kalender gehaald. In 2022 keerde de Euro Tour terug in München, met Luke Humphries als winnaar. Het jaar daarop was het Michael Smith, ook bekend als 'Bully Boy', die de trofee in de lucht mocht houden.

Met de ontknoping van de editie van 2024 die vandaag, op zondag, plaatsvindt, zijn alle voormalige kampioenen van de German Darts Grand Prix nog in het toernooi. De 'big fish' 170-finish is drie keer gegooid, door Luke Humphries, Dave Chisnall en Chris Dobey, die de hoogst mogelijke finish wisten te behalen. Joe Cullen, die de tegenstander is van Michael van Gerwen, heeft zich ontpopt als de 180-kampioen door er acht te gooien over twee wedstrijden. Daarnaast gooide Cullen ook finishes van 154, 141 en 112 uit, met een finishpercentage van 50%, een duidelijk signaal voor Mighty Mike.

Het hoogste gemiddelde tot nu toe is van Luke Humphries, die tegen Luke Woodhouse een gemiddelde van 108.68 noteerde. De wereldkampioen wist in dit duel zowel een 170- als een 161-finish te gooien, waarbij de laatste finish hem een 6-3 overwinning opleverde.

Het tweede hoogste gemiddelde is voor Gian van Veen, die met 108.51 verloor van de Fries Danny Noppert uit Joure, maar desondanks een plek in de 'erelijst' van het toernooi veroverde. Van Veen, die onder meer een 146-finish gooide, verloor met 6-5. Noppert, die de hoogste finish van het duel (147) noteerde, miste in de tiende leg een matchdart maar wist uiteindelijk in de elfde leg te zegevieren.