Dirk van Duijvenbode prolongeert zijn titel op Open Urk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dirk van Duijvenbode prolongeert zijn titel op Open Urk

Dirk van Duijvenbode prolongeert zijn titel op Open Urk

Zo net voor het eind van het jaar werd in Urk nog de 2011-editie gespeeld van het plaatselijke dartstoernooi. Het Open Urk werd uiteindelijk gewonnen door Dirk van Duyvenbode die daarmee zijn winst van een jaar eerder met succes wist te verdedigen. Een voorsprong van 5-1 in de finale leek nog te worden gekeerd toen hij zijn tegenstander tot 4-5 zag naderen maar vervolgens maakte Van Duijvenbode het af en won met 6-4.

Update: Hieronder een uitgebreidt verslag van het Open Urk 2011.

Ook dit jaar kunnen de organisatie en vrijwilligers terugkijken op geslaagd dartfeest. Met het maximale aantal deelnemers van 75 ging het Open Urk rond 13:00 uur van start. Ondanks het gezellige rumoer was het niveau ook dit jaar weer erg hoog.

Het toernooi was nog maar amper begonnen of de eerst hoge finish die naam mag hebben werd gegooid. Daniel Bakker uit Nunspeet wist een knappe 164 uit te gooien. Iedereen zal gedacht hebben dat deze finish niet meer overtroffen zou worden deze 11e editie van het Open Urk. Echter, in de laatste poulewedstrijd van het toernooi was het Gerrit Kol die de ultieme uitgooi op de borden zette: 170. Een grote ‘BAM’ deed iedereen omkijken toen ‘De Kol’ dit de zaal op deze manier luid meedeelde! Een geweldige prestatie die de boeken ingaat als eerste 170 finish.

Na de poules waren er in de knock-out ronde al gelijk een aantal spannende partijen te bewonderen. Aan het publiek achter de spelers te zien leek het net of er verschillende finales gespeeld werden. Echter ging het nog maar om een plaats in de kwartfinale. Urker Pieter Baarssen gooide tot dusver een geweldig toernooi. Met al een aantal 180’s, hoge finishes en een bijna 9-darter achter zijn naam mocht hij aantreden tegen Wiliam Franken uit Nunspeet. In een geweldig spannende wedstrijd maakte Franken op 3-3 een einde aan de droom van Baarssen. Ook Dirk van Duivenbode had een pittige opdracht in de 8e finale. Hij mocht aantreden tegen de Spakenburger Anton Veldhuizen. Veldhuizen liet in de poules al zien goed op dreef te zijn en liet dit ook tegen ‘De Duif’ zijn pijlen spreken. Laatstgenoemde had het maar knap lastig tegen de Spakenburger. Toch kon hij met 4-3 de wedstrijd naar zich toetrekken.

In de kwartfinale trof Dirk van Duijvenbode weer een Spakenburger. Iwan Bos had de ronde ervoor knap met 4-2 van Jan Jongedijk uit Emmeloord gewonnen. Echter tegen Van Duijvenbode kwam Bos er niet aan te pas en moest met 4-0 ‘het veld’ verlaten. In de kwartfinale werd nog een interessante partij gespeeld. Nunspeter Elmar Schiffmacher moest het opnemen tegen Michael Oosterman. Op papier een thriller, in de praktijk een ramp voor Oosterman. Het dubbelsyndroom hield de Emmeloorder uit de halve finale.

Schiffmacher verloor vervolgens in de halve finale jammerlijk met 5-0 van Van Duijvenbode.In de andere halve finale vinden we Wiliam Franken weer. Hij wist zie hiervoor via Jan Hopman (4-2) te plaatsen. Hij trof André Huizinga, die via Meidert Romkes (Urk) en Berthold van Drie (Spakenburg), een plaats in de halve finale had bemachtigd. Echter hier stopte het succes van Huiziga. Franken toonde geen mededogen en bereikte de finale door 5-0 te winnen.

Dan die spannende finale. Allhoewel dit in het begin niet zo leek. Van Duivenbode begon sterk aan de partij en liep al snel uit door goede scores te gooien. Tot 5-0 leek er in deze ‘Best of 11’ geen vuiltje aan de lucht. Toch was dit niet zo. Franken moest duidelijk op gang komen en bleek de hoop nog niet opgegeven te hebben. Het leek of de rollen omgekeerd waren en de volgende vier legs waren voor Wiliam Franken. Echter, ‘De Duif’ liet het niet gelijk worden en pakte de 11e leg en won de partij met 6-4. Ook deze editie van het Open Urk gaat dus naar S’ Gravenzande. De ex-Urker wint voor de tweede maal en heeft nu twee ‘mooiste overwinningen’ op zak.

In de verliezersronde waren ook mooie partijen te vinden. Twee Urkers streden in de halve finale om een finaleplek. Bruin Woord en Gerrit Maarten Vrolijk gingen tot het uitserste in een 7-legs tellend duel. Vrolijk ging er echter met de laatste dubbel vandoor. In de finale trof hij Wilgert Koelewijn. Koelewijn moest voor deze plek iets doen, wat niet veel darters gedaan hebben: Twee keer de halve finale spelen. Een communicatiefout zorgde voor een foutive halve finale partij, waardoor de wedstrijd opnieuw gespeeld moest worden. Koelewijn leek het niet veel te deren en won met 4-0 van Johan Boshuizen uit Spakenburg. Echter in de finale leek het kruid op te zijn van Koelewijn en moest hij met 4-0 de hoofdprijs aan Vrolijk laten. Een prachtige presatie en natuurlijk zijn de Urkers trots op een winnaar van eigen bodem.

Tenslotte willen we alle deelnemers bedanken voor de komst! Een goed 2012 gewenst en hopelijk tot het Open Urk van dat jaar!

Voor het complete overzicht van alle uitslagen, zie www.rakegooier.nl
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws