Dit is waarom iedere sporter een trofee verdient Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dit is waarom iedere sporter een trofee verdient

Dit is waarom iedere sporter een trofee verdient

Sporters doen en laten veel voor hun sport. Ze hebben een ijzeren discipline, letten op wat ze eten, trainen veel en bouwen voldoende rustmomenten in. Dat geldt niet alleen voor atleten, voetballers, turners en zwemmers. Ook bij sporten die op het eerste gezicht minder fysiek lijken is dit van toepassing als je de top wilt bereiken. Die top ligt trouwens voor iedereen ergens anders. Als je het hele jaar hard hebt getraind om een halve marathon te lopen en je volbrengt die voor het eerst in je leven dan is dat voor jou een topprestatie. Net zo goed als een atleet die een wereldrecord aanscherpt. Er zijn nog steeds mensen die darten bestempelen als een kroegsport. Gelukkig is dat al aan het veranderen door de grote toernooien die op televisie uitgezonden worden. Er komt heel veel publiek op af, er zijn flinke bedragen aan prijzengeld te winnen en er worden imposante uitgereikt. Het helpt natuurlijk ook dat onze landgenoten Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen in de wereldtop meedraaien. In dit artikel vertellen we je hoe je een betere darter kunt worden.

Als Nederland wint, winnen we samen

Het Nederlandse succes in het darten zorgt ervoor dat heel veel mensen zijn gaan darten. Ook onder de jeugd is de sport razend populair. Door het hele land zijn wedstrijden om je te meten met andere darters. Iedereen die een wedstrijd of toernooi organiseert moet natuurlijk we de nodige trofeeën kopen zodat de winnaars die omhoog kunnen houden net als Barney en Mighty Michael.

Welke pijlen liggen lekker in de hand?

Dartpijlen zijn er in alle soorten en maten. Dun, dik, rond, recht, zwaar en licht. Het is goed om met veel verschillende pijlen te gooien en te ontdekken welk je het beste liggen. Als je net begint is het nog geen issue maar met dikkere pijlen is de triple sneller vol en is het lastiger om alle drie de pijlen in het rode vakje te gooien. Aan de andere kant geven ronde en wat zwaardere pijlen je meer grip en vaak ook meer controle omdat je door het gewicht het gevoel hebt dat je echt iets gooit. Kwestie van uitproberen dus.

De juiste houding om ver te komen

Hoe je staat te gooien is heel belangrijk bij het darten. Als je eenmaal een verkeerde houding hebt aangeleerd is het lastig om daarvan af te komen. Je voorste voet zit aan dezelfde kant als de hand waarmee je gooit. Zet deze diagonaal en leun hierop, maar hang niet voorover. Gebruik bij het gooien alleen je onderarm, pols en hand. Zorg dat de rest van je lichaam vrijwel niet beweegt.

Oefenen zonder gefrustreerd te raken

Als je serieus bent en echt een betere darter wilt worden is het nodig om minimaal 7 uur per week te trainen. Probeer niet geforceerd de officiële 301 of 501 uit te gooien. Talloze doubles missen kan je motivatie om te blijven spelen behoorlijk aantasten. Een goede manier op te oefenen is het spelletje: rond de klok. Hierbij moet je alle vakken in de juiste volgorde raken en eindigen met de bulls eye. Dus begin bij de 1, daarna de 2, daarna de 3, enzovoorts.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws