Dit weekend '4 Nations Tournament’: deze spelers en teams wonnen al eens Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dit weekend '4 Nations Tournament’: deze spelers en teams wonnen al eens

Dit weekend '4 Nations Tournament’: deze spelers en teams wonnen al eens

Het wordt een weekend vol darts voor de nationale teams van Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Op 22 en 23 april wordt in het Duitse Borken, vlak over de grens bij Winterswijk, het ‘4 Nations Tournament’ gehouden. Het toernooi mag een klein jubileum vieren; het wordt namelijk de vijfde keer dat de landenteams elkaar treffen.

Het eerste ‘4 Nations Tournament’ vond ook plaats in Duitsland, in Kirchheim in 2016. De Nederlandse darters boekten daar toen grote successen. Zo won Danny Noppert het herentoernooi in de finale van Wesley Harms en gooide de Fries een paar partijen eerder een negendarter. Maikel Verberk en Kyana Frauenfelder pakten de titels bij de jongens en bij de meisjes. De Belgische Nicole Delie schreef het damestoernooi op haar naam ten koste van Vanessa Zuidema. Als kers op de taart wonnen de Nederlandse heren, dames en jongens het overall-klassement.

Een jaar later was België gastheer van de tweede editie van het ‘4 Nations Tournament’. In Retie pakten toen Toon Greebe (heren), Wessel Nijman (jongens) en Lerena Rietbergen (meisjes) de individuele titels. Irina Armstrong (Duitsland) was het sterkst in het damestoernooi. De Belgische heren gingen in eigen land met het overall-klassement aan de haal, terwijl de Nederlandse jongens met overmacht hun teamtoernooi wonnen.

Sevenum

De Nederlandse Darts Bond organiseerde het ‘4 Nations Tournament’ voor het eerst in 2018. Vakantiepark De Schatberg in Sevenum was toen gastheer van het vierlandentoernooi. Het ‘thuisvoordeel’ legde de Nederlandse darters geen windeieren; Martijn Kleermaker (heren), Priscilla Steenbergen (dames) en Jurjen van der Velde (jongens) pakten de individuele titels in Sevenum. Het overall-klassement werd net als in 2017 een prooi voor de Belgische heren. De Nederlandse dames en jongens bleken uiteindelijk het sterkst in hun overall-toernooien.

De vierde en tevens laatst gespeelde editie van het vierlandentoernooi vond in 2019 plaats in Luxemburg. Het werd een historisch toernooi voor de Nederlandse darters; in alle vier categorieën werden op de eerste dag de overall-titels binnengehaald. Een dag later waren de rollen grotendeels omgedraaid. Roger Janssen (België) won het herentoernooi, Robin Radloff (Duitsland) was het sterkst bij de jongens en Christina Schuler (Duitsland) versloeg Rosanne van der Velde in de finale van de meisjes. De winst bij de dames ging wel naar Nederland. Anca Zijlstra versloeg haar landgenote Astrid Trouwborst in de eindstrijd met 4-0.

Komend weekend

De deelnemende teams uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg strijden komende zaterdag tijdens de vijfde editie van het ‘4 Nations Tournament’ om de overall-titels en gaan vervolgens op zondag op jacht naar de individuele titels. Afgelopen maart werden in De Bilt nog kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het toernooi in Borken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws