Eindoverwinning Oranjebar Super voor tweede keer op rij naar Jelle Klaasen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Eindoverwinning Oranjebar Super voor tweede keer op rij naar Jelle Klaasen

Eindoverwinning Oranjebar Super voor tweede keer op rij naar Jelle Klaasen

De zestien finalisten van de 39e OSR en een aantal deelnemers voor het bonustoernooi melden zich afgelopen dinsdag in Mariahout voor een avond vol dartspektakel.

Het toernooi van de finaledag werd zoals altijd gespeeld in een dubbel knock-out format zodat iedere deelnemer verzekerd was van minimaal twee wedstrijden in de strijd om de titel en de geldprijzen. Jelle Klaasen nam de kortste weg naar de finale door al zijn partijen winnend af te sluiten zodat hij niet onnodig veel energie verspeelde.

Via de herkansing van het schema bleven Dennis van der Steen en Jermaine Wattimena nog meespelen voor een kans op de titel. In de wedstrijd voor de 3e/4e plaats tussen Jermaine en Dennis, won eerstgenoemde met 4-2.

Hierdoor kwamen Joey Greijn en Jermaine Wattimena oog in oog te staan. De wedstrijd werd duidelijk beslist in het voordeel van Jermaine. Bij Joey leek de tank leeg, hij verliest namelijk met maar liefst 4-1 waarmee hij als derde eindigde.

Vervolgens stond een superfinale op het programma, met twee grote namen, die een kopie was van de voorgaande editie, te weten: Jelle 'The Cobra' Klaasen tegen Jermaine 'The Machinegun' Wattimena. Een waardige afsluiting dus met deze laatste wedstrijd van de zeer goed bezochte 39e OSR. Vorige keer had Jelle een dubbele wedstrijd nodig om langs Jermaine te gaan, dit keer werd het iets minder spannend. In de finale was deze keer geen herkansing nodig want de partij werd snel met 5-1 beslist in het voordeel van Jelle Klaasen.

De uitslag van de finaledag was als volgt;

Winner

 

Jelle Klaasen

 

Jnt 9th

 

Sander Voz

2nd

 

Jermaine Wattimena

     

Wess van de Brand

3th

 

Joey Greijn

     

Oswin Streden

4th

 

Dennis van der Steen

     

Roel Geelen

jnt 5th

 

Davy van der Zande

 

Jnt 16th

 

Rob van der Zande

   

Ruud Kuijten

     

Kevin Verbakel

   

Toby Vossen

     

Lincy Gloudemans

   

Rob van der Aa

     

Jeffrey Kruit

Dankzij Oranjebar uitbater Peter “Peerke” van den Broek werd het totale prijzengeld van deze finaledag, vanwege de goede opkomst tijdens de ranking avonden, verhoogd van €505,= naar maar liefst €840,= waarvan alle finalisten mochten meeprofiteren. De Mysterie Box bleef deze avond gespeelde Oranjebar Super Ranking finale gesloten. Daar kon ook de hoogste finish van Davy van der Zande (170) niets aan veranderen.

Het aantal 100+ finishes bedroeg deze finaledag 4 stuks. Op het aantal maximale scores tijdens de finaledag was niets aan te merken, maar liefst 29x werd een 180 score gegooid.

Hoge Finishes (100+)

141 door Sander Voz

146 door Jermaine Wattimena

160 door Joey Greijn

170 door Davy van der Zande

Maximale scores

1x door Roel Geelen

2x door Jermaine Wattimena

3x door Dennis van der Steen, Sander Voz en Joey Greijn

4x door Davy van der Zande, Rob van der Aa en Toby Vossen

5x door Jelle Klaasen

Komende week wordt de eerste kwalificatie dag voor de 40e editie van de Oranjebar Super Ranking gespeeld. Op 07 maart 2023 barst de strijd voor 16 finaleplaatsen opnieuw los. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:00 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws