Finaledag Oranjebar Super Ranking levert strijd op tussen Jimmy van Schie Wesley Plaisier Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finaledag Oranjebar Super Ranking levert strijd op tussen Jimmy van Schie Wesley Plaisier

Finaledag Oranjebar Super Ranking levert strijd op tussen Jimmy van Schie Wesley Plaisier

Wesley Plaisier komt tekort in finale en eindigt als Runner Up. Derde plaats is voor Dennis v/d Steen. De winst in het neventoernooi met 9 deelnemers ging naar Martien Smits die in de finale te sterk was voor Michael van Wanrooij.

De finaledag van de 42e editie van de Oranjebar Super Ranking was afgelopen dinsdag weer een groot succes. Ondanks dat van de zestien gekwalificeerden Kendji Steinbach en Danny van Trijp moesten afzeggen. Met hun vervangers Peter van den Broek en Tim Verhagen was het toch een prima groep darters die mochten strijden voor het totale prijzengeld deze finaledag dat wederom vanwege de goede opkomst gedurende de kwalificatie avonden door Oranjebar uitbater Peter van den Broek werd verhoogd naar 840 euro. Tel daar de negen deelnemers aan het extra georganiseerde neventoernooi bij en kon er uiteindelijk gesproken worden van een mooi dartspectakel.

De eerste prijzen die werden vergeven gingen naar de top drie van de rankingstand na 12 kwalificatiedagen; Jimmy van Schie, Kendji Steinbach en Dennis van der Steen. Vervolgens konden een flink aantal bezoekers deze avond hun hart ophalen bij het kijken naar de strijd om de titel, het prijzengeld en natuurlijk om de inhoud van de Mysterie Box. Het laatste leverde dit keer geen winnaar op want de benodigde 145 werd niet uitgegooid. Het dubbel KO toernooi vergoedde echter veel; de volgorde van de plaatsingslijst zorgde er voor dat enkele toppers dicht bij elkaar zaten in het speelschema waardoor de andere zijde geheel open lag met alle gevolgen van dien.

De heren die vanavond het beste darts lieten zien waren Jimmy van Schie, die zich zonder te verliezen in de finale speelde, en Wesley Plaisier, die in een eerdere wedstrijd onderuit ging maar vervolgens geen wedstrijd meer verloor. In de finale had Jimmy van Schie maar een wedstrijd nodig tegen de latere Runner Up Wesley Plaisier. In de tweestrijd, die in een moordend tempo werd afgewerkt, maakte Jimmy met 3-5 korte metten met Jimmy en hoefde niemand meer te twijfelen over wie in de OSR#42 de beste was. Met betrekking tot de cijfers was Wesley Plaisier deze avond echter de man; hij gooide maar liefst 6x een maximale score en finishte 110-116-130-131 en 167.

Uitslag Finaledag OSR 42;

Winnaar: Jimmy van Schie

Runner Up: Wesley Plaisier

3e plaats: Dennis van der Steen

4e plaats: Jelle Klaasen

5e-6e plaats: Kevin Lankhuizen en Roel Geelen

7e-8e plaats: Oswin Streden en Bas Engelen

9e-12e plaats: Kelvin Mettler, Lincy Gloudemans, Jeffrey Kruit en Danny Schellekens

13e-16e plaats: Tim Verhagen, Dennis Zwaga, Peter van den Broek en Mark Speekenbrink

De eerste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 43 wordt gespeeld op aanstaande dinsdag 05 december 2023. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:00 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws