Finalewedstrijden van SuperLeague play-offs bekend voor regio A, B en C Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finalewedstrijden van SuperLeague play-offs bekend voor regio A, B en C

Finalewedstrijden van SuperLeague play-offs bekend voor regio A, B en C

Afgelopen zondag werd de derde en laatste speelronde van de SuperLeague play-offs gespeeld. Inmiddels zijn alle finalewedstrijden bekend. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde partijen en een overzicht van de finaleronde.

Regio A
SLN team Borger heeft zich zondag verzekerd van de finale van de SuperLeague play-offs. Thuis tegen SLT de Molen was Borger met liefst 9-1 te sterk. SLT De Turf Jubbega won thuis met 6-4 van SLT Old Pub, maar heeft uiteindelijk een punt minder behaald dan Borger.

In poule B werd afgelopen weekend de beslissende wedstrijd tussen Cafe de Schout / Kluin en De Rake Gooier Urk afgewerkt. Deze partij eindigde in een ruime uitoverwinning voor Urk (1-9). Door de winst heeft De Rake Gooier zich geplaatst voor de finale van de play-offs. SL Team Assen won in de laatste ronde nog met 8-2 van SLT N-Joy, maar beide teams waren al uitgeschakeld.

Regio B
SL Posthoorn bleek na drie speelrondes het sterkst in poule A. Het team won in de laatste wedstrijd met 6-4 van DCN 1. Dart Team Roermond eindigde de poule met twee gelijke spelen. DCN 1 had eerder ook al 5-5 gespeeld. Posthoorn is uiteindelijk met vier punten door naar de finale van de play-offs.

De Moriaanse Gladiolen hebben zich na drie overwinningen met overtuiging geplaatst voor de finale van de SuperLeague play-offs. Het laatste duel uit tegen DC de Rijnvogels werd ook gewonnen: 4-6. De wedstrijd tussen SLN team Brandpunt en Texsaloon Strijders eindigde in een ruime overwinning voor Texsaloon (1-9), maar dat was te weinig voor de finale.

Regio C
In poule A mag De Haagse Poort zich gaan opmaken voor de finalewedstrijd. Afgelopen zondag was het team in eigen huis met 6-4 te sterk voor concurrent SPG SL Zeeland. DCN No Limit was eerder na twee nederlagen al uitgeschakeld in de poule.

De winnaar van poule B was voor het weekend al bekend. Café Gouweteen heeft zich geplaatst voor de finales van de play-offs. Gouweteen won het duel met SL Zaanzicht (7-3) op 9 april. Omdat Boerehoeve zich terugtrok uit de play-offs, zijn de andere wedstrijden niet gespeeld.

Finalewedstrijden
De finales van de SuperLeague play-offs worden gespeeld op zondag 21 mei. De winnaars plaatsen zich direct voor het nieuwe SuperLeague-seizoen van 2023/2024. De verliezers spelen vervolgens op 10 juni tegen de nummers negen van de verschillende Overgangsklassen.

SLN team Borger – De Rake Gooier Urk (Regio A)

SL Posthoorn – De Moriaanse Gladiolen (Regio B)

De Haagse Poort – Café Gouweteen (Regio C)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws