Tweede Euro-tour in Belgie voor 2024, in oktober nog een groots dartsfestijn in Hasselt PDC
PDC

Tweede Euro-tour in Belgie voor 2024, in oktober nog een groots dartsfestijn in Hasselt

Tweede Euro-tour in Belgie voor 2024, in oktober nog een groots dartsfestijn in Hasselt

Darts is booming in België, door de TV uitzendingen en het successen van onze Zuiderburen zijn de Belgen massaal aan het dartbord te vinden. Vorig weekend bezochten meer dan 17000 dartfans de Oktoberhallen in Wieze waar de tweede editie van het Blaklader Darts Open gehouden werd. Michael van Gerwen was de winnaar en de beste Belg was qualifier Andy Baetens.

The Beast wist de laatste 16 te halen in Wieze waar de qualifier met ruim 102 gemiddeld de beslissende leg verloor van de runner-up Luke Humphries. Het nieuwsblad van België maakte bekend dat de PDC akkoord heeft gegeven voor een tweede Euro-tour in 2024 in België. De kalender voor 2024 wordt medio oktober bekend gemaakt door de PDC.

Organisator Golazo liet aan Nieuwsblad weten “Eentje in het voorjaar en eentje in het najaar”, klinkt het. “De locaties zijn nog te bekijken op basis van de beschikbare data. Daar zijn we enorm blij mee. Voor de Belgische darters ook trouwens, die daardoor eens iets minder moeten reizen.” De Belgische organisator blijft bij de PDC aandringen op een Premier League avond of een World Tour Event. Het komende jaar lijkt nog net te vroeg voor de PDC maar de organisator zal het warm houden. België zit in een dartshype en lijkt klaar voor de grote dartevents.

In oktober van dit jaar wordt het allereerste Belgian Darts Gala gehouden in de Trixxo Arena te Hasselt. Op 12 oktober zullen Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Michael van Gerwen, Michael Smith, Dirk van Duijvenbode en Fallon Sherrock afreizen naar Hasselt.

De organisator liet weten “Een donderdagavond wegens beschikbaarheid spelers, plus omwille van opening studentenjaar in Limburg. Er zullen zes profspelers zijn voor een toernooi, daarnaast komt er een dubbeltoernooi met Belgische profs en vier BV’s. (Bekende Vlamingen) Er komt ook een awardshow en een afterparty in de Versuz. Dat past bij heel de beleving van darts”.

Kim Huybrechts liet aan nieuwsblad weten “Zeker nu darts in België is, is dat een leuk gegeven. Een gala is een eerste keer voor mij”, aldus Huybrechts. “Ik kijk er sowieso naar uit. Het is in de eerste plek genieten, maar ik ben een winnaar dus ik ga niet voor minder dan de eindzege. Het wordt lachen, maar als de ref ‘game on’ zegt dan is het serieus. De bekende vlamingen? Ik denk meteen aan Andy Peelman, Hans Van Alphen... Er zijn er nog hé. Luca Brecel, bijvoorbeeld, onze nieuwe wereldkampioen snooker. Elke Clijsters speelt zelfs toernooien. Ik ben in de eerste plek een voetbalfan, dus ik zou graag met een voetballer spelen. Zoals Toby Alderweireld of zo. Of Hans Vanaken, Stijn Stijnen... Als niet-voetballer Tom Waes.”

Bron quotes nieuwsblad.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws