Geert Jacobs wint 7e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Geert Jacobs wint 7e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up

Geert Jacobs wint 7e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up

Het 7e toernooi van de ranking bracht 20 darters naar Café Quincy.

Het was een gezellig toernooi met voetbal op de achtergrond.

Aan de winnaarszijde van de sheet weten Joey Greijn en Jeffrey Mevissen de finale van de winnaarsronde te behalen. Joey Greijn wint de 1e ronde van Michael Schuman (3-0) en weet daarna te winnen van Justin Massy (3-0), Roel Geelen (4-2) en Geert Jacobs (4-3).

Jeffrey Mevissen heeft in de 1e ronde een vrijloot en weet op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Robin Teeuwen (3-0), Nick Hendrix (4-1) en Colin Philippi (4-2).

In deze finale bo9 trekt Joey Greijn aan het langste eind en plaats zich met een whitewash overwinning op Jeffrey Mevissen en staat daardoor in de finale aan het einde van de avond.

Door het terugtrekken van Jeffrey Mevissen, plaatst Geert Jacobs zich automatisch voor de finale tegen Joey Greijn.

Geert Jacobs word pas in de 4e winnaarsronde door Joey Greijn naar de verliezersronde gestuurd, maar weet daarna te winnen van Gert Wevers (5-3) en Roel Geelen (5-2)

De finalepartij is een bo13 waarbij Geert Jacobs 2x zal moeten winnen van Joey Greijn om de toernooizege op zijn naam te schrijven.

Geert Jacobs wint de bull en mag deze finale beginnen nadat hij eerst is toegezongen op zijn verjaardag!

De 1e leg gaat tegen de darts in en word met een 17 darter beslist door Joey. Leg 2 gaat met de darts mee en Joey pakt een voorsprong, 2-0.

Leg 3 mist Joey dubbel bull op 85 shot en Geert gooit deze leg 64 uit in 21 darts. En zet zich daarmee ook op het scorebord.

De dubbels lopen niet zo in de 4e leg , maar Joey weet hem dan toch te vinden. En zet 3-1 op het bord.

Er word dan in de 5e leg door beide heren hoge uitworpen gemist. Geert mist 161 op dubbel bull, en Joey mist 114. Geert weet dan met pijl nummer 18 dan toch de set te pakken.

Dat er wel hoog gefinishd kan worden in deze finale bewijst Joey in de 6e leg door 157 uit te gooien in 18 darts. De stand is nu 4-2 in het voordeel van Joey.

Geert laat het er niet bij zitten en pakt dan leg 7. En in leg 8 gooit hij dan 96 uit met een 18 darter en de stand staat gelijk, 4-4. Weer worden de dubbels niet gegooid in leg 9, maar dan weet Geert toch zijn eigen leg te behouden en pakt hierdoor de voorsprong met 5-4. Deze voorsprong word in de 10e leg verder uitgebouwd naar 6-4 met een 17 darter.

De beide heren beginnen zeer sterk aan leg 11. Geert mist dan met pijl 12 dubbel 18 om 121 uit te gooien. Joey staat voor een 161 uitworp, wat helaas niet lukt. Geert pakt dan op dubbel 16 deze finale met 7-4.

We maken ons op voor finale numero 2. Geert Jacobs wint wederom de toss.

Deze 2e finale is er een om te smullen. Beide heren zijn gebrand om te winnen.

De 1e leg komt met een 17 darter op de naam van Geert. Leg 2 gaat tegen de darts in als Geert 125 uitgooit op dubbel 12 met een 15 darter. Het lijkt van een leien dakje te gaan voor Geert, ook de 3e leg word met een 16 darter beslist. Stand 3-0.

We gaan de 4e leg in en wederom gaat de winst naar Geert met een 17 darter, 4-0.

Leg 5 is een sterke leg van beide mannen. Geert mist 117 shot door de tops niet te raken.

Joey gaat er eens voor staan en pakt met een 14 darter deze leg, en zet zichzelf ook op het scorebord. Ook de 6e leg gaat naar Joey.

Het lijkt wel de avond van de gemiste hoge uitworpen. Geert mist 111 op tops in de 7e leg. Joey kan helaas niet profiteren en Geert breid met een 16 darter de voorsprong weer uit naar 5-2.

Leg 8 word dan weer een 18 darter als Joey mooi 72 uitgooit.

Ook de 9e gaat naar Joey met een 85 uitworp.

Dan mist Joey om de stand gelijk te zetten zijn dubbels. Geert wil graag profiteren door 120 uit te gooien, maar de pijl vliegt helaas niet in de tops. De volgende pijl van Joey wil dan wel in de dubbel en de stand staat gelijk. 5-5.

Het is en blijft een spannende strijd als Geert dan weer de 11 leg pakt en weer op 6-5 komt.

Dan hebben we een 11 darter in de 12e leg van Joey! Stand 6-6.

Het publiek gaat er eens goed voor zitten. De 13e en beslissende leg gaat van start.

We gaan sterk uit de startblokken maar dan is het toch de jarige Geert Jacobs die de 7e ZomerRanking van Cafe Quincy op zijn naam weet te zetten.

Er zijn deze avond 24 maximale scores gegooid. Roel Geelen was hierbij degene die het meeste zijn pijlen alle drie in de triple 20 kreeg. Hij gooide maar liefst 7x onehundredeneighty!

Deze werden alle gegooid in de finale,

De overige 180-ers werden gegooid door:

1x Jeremy Eikelenberg

1x Geert Jacobs

2x Justin Massy

2x Dennis Beeren

3x Colin Philippi

3x Jeffrey Mevissen

5x Joey Greijn

De hoogste finish van werd gegooid door Joey Greijn, na eerder al 110 en 112 te finishen gooit hij in de finale 157 shot.. Hij verdiend hiermee een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

De overige uitworpen boven de 100 vanavond kwamen op naam van :

103 Dennis Beeren

104 Jeremy Eikelenberg

120 Justin Massy

120 Gert Wevers

121 Jeffrey Mevissen

104,, 110, 112, 117, 125 Geert Jacobs

Volgende week zaterdag 6 augustus staat het 8e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. Op de finaledag is plaats voor de beste 24 van de ranking.

De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur

Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws