Hendriks wint 9e dinsdagranking ten koste van Dimitry Holowacky Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 9e dinsdagranking ten koste van Dimitry Holowacky

Hendriks wint 9e dinsdagranking ten koste van Dimitry Holowacky

Op dinsdagavond 23 januari startte de zesde dinsdagavond ranking van de negende cyclus met 26 darters. Er werd gestart in vier poules van 5 en twee poules van 3. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee, en drie van de poule van vijf, zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten uit gaan maken wie de kampioen zou worden van de verliezersronde.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Jordy Waalboer en Dimitry Holowacky tegen elkaar. Dimitry kwam rap kwam 2-0 voor, maar Jordy knokte zich terug en kwam 3-2 voor. Vervolgens mistte Jordy twee darts voor de wedstrijd waarna Dimitry 3-3 maakte. De laatste leg was Dimitry scorend de betere en pakte zo de partij met 4-3.

In tweede halve finale in de winnaarsronde stonden Leo Hendriks en Terry vd Dungen tegenover elkaar. Leo startte goed en pakte de eerste 2 legs. Terry mistte vervolgens een 112 finish voor een 15 darter, waarop Leo vervolgens 160 uitgooide. Hiermee was het verzet van Terry gebroken en pakte Leo de laatste leg om 4-0 te winnen.

De finale van de winnaarsronde ging tussen Dimitry Holowacky en Leo Hendriks. Leo begon voortvarend, kwam snel 2-0 voor en gooide vervolgens 132 uit om 3-0 te maken terwijl Dimitry op een dubbel stond te wachten. Door gepruts van Leo op de dubbels gingen de volgende twee legs naar Dimitry, vervolgens hielden beide heren hun eigen leg en werd het 4-3. In leg 8 kwam Leo eerder op een dubbel en pakte met een 5-3 overwinning de negende ranking titel binnen.

De finale in de verliezersronde stonden Tim Pennings en Joey Jansen tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor relatief makkelijk gewonnen met 3-0 van respectievelijk Macy Trum en Roy Muurmans.
De finale zelf was ook eenzijdig te noemen, Tim won leg na leg en pakte zo de partij met een 4-0 whitewash.

Er werd in totaal zeventien keer 180 gegooid, Leo Hendriks en Dimitry Holowacky hadden de meeste met vijf stuks.

Er werden negen 100+ finishes gegooid. Leo Hendriks had de hoogste met 160.

De mystery finish was 161 en deze was niet gegooid. Dat betekend dat de mystery pot volgende week wederom op het maximum van 250 euro zal staan.

De negen darter was ook niet gegooid. De pot van meer dan 475 euro gaat dan ook mee naar de volgende ranking.

De volgende ranking zal op dinsdagavond 30 januari om 19:30 plaats gaan vinden. Inschrijving bedraagt 6 euro, inclusief een gratis consumptie. Graag tot dan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws